2014-07-17 14:59:24
Φωτογραφία για Πάτρα: 5,5 μήνες νωρίτερα η παράδοση του Κόμβου Γλαύκου στο Λιμάνι
Με μεγάλη επισημότητα παραδόθηκε εχθές το έργο του Ανισόπεδου Κόμβου σύνδεσης του Λιμανιού της Πάτρας με τις Παραγλαύκιες Αρτηρίες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την πόλη της πάτρας που αναμένεται να αποφορτίσει σημαντικό μέρος των οδικών αρτηριών της πόλης.

5,5 ΜΗΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το έργο αυτό έχει και μία άλλη διάκριση. Παραδόθηκε στην κυκλοφορία 5,5 μήνες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης που ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2014. Να θυμίσουμε πως το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011 με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με αρχικό κόστος 39εκ.ευρώ.

Στην παράδοση του έργου, εκπροσωπόντας την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών ήταν Στράτος Σιμόπουλος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων που δήλωσε:

"Σήμερα (χθές) το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παραδίδει σε χρήση τη σύνδεση του λιμανιού της Πάτρας, μέσω των Παραγλαυκίων αρτηριών, με την Παράκαμψη Πάτρας. Πρόκειται για έργο το οποίο αναβαθμίζει το λιμάνι της Πάτρας, αλλά και σε συνδυασμό με τη σύνδεση Διακονιάρη με την Παράκαμψη Πάτρας και την επέκταση του επιβατικού τμήματος του λιμανιού, ανακουφίζει κυκλοφοριακά την πόλη."


Στόχος είναι πλέον η ολοκλήρωση και των Παραγλαύκιων Αρτηριών που παραμένουν υπό κατασκευή, ενώ μαζί με την ολοκλήρωση και της Μίνι Περιμετρικής Πατρών που είναι σε εξέλιξη η Πάτρα θα αποκτήσει ένα αξιόπιστο αστικό οδικό δίκτυο.

Όπως σημειώνει και το Ypodomes.com είναι το 5ο μεγάλο έργο που παραδίδεται μέσα στο 2014.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Νέο MINI Paceman (specs+pics)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Νέο MINI Paceman (specs+pics)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ