2014-07-17 22:22:49
Φωτογραφία για Gilad Atzmon*: Μια άλλη ήττα για το Ισραήλ
Silvia Cattori

Ενώ το ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωνε ότι αποδέχεται την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός που πρότεινε η κυβέρνηση της Αιγύπτου, οι Παλαιστίνιοι μαχητές για την ελευθερία της Γάζας συνέχισαν να εκτοξεύουν ρουκέτες προς ολόκληρο το Ισραήλ.

Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη. Το Ισραήλ αναζητεί απεγνωσμένα ένα διάλειμμα των βιαιοτήτων. 

Παρά τα αδιάκοπα νταηλίκια του και τη ασύγκριτη στρατιωτική του ισχύ, το Ισραήλ δεν έχει ούτε την στρατιωτική ικανότητα ή (κυρίως) το κουράγιο να αντιμετωπίσει την παλαιστινιακή αντίσταση στο εδάφος. 

Η ισραηλινή ελίτ αναγνωρίζει ότι η στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, κυρίως επειδή η μαζική χρήση της θα επιφέρει μια μείωση της  ισραηλινής ευελιξίας σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά της, η Χαμάς κέρδισε την πιο σημαντική στρατιωτική, πολιτική και ιδεολογική νίκη, που κέρδισε ποτέ μέχρι στιγμής: κατάφερε να περάσει ορισμένα βασικά μηνύματα σε όλη την ισραηλινή κοινωνία:


 «Ζείτε στη παλαιστινιακή γη μας την οποία κλέψατε, το δικαίωμά μας της επιστροφής είναι θεμελιώδες δικαίωμα, στοιχειώδες, αδιαπραγμάτευτο. Εσείς οι Ισραηλινοί δεν είστε από εδώ, δεν ήσασταν ποτέ, και καλά θα κάνετε να μελετήσετε τους τρόπους διαφυγής σας».

 Η Χαμάς έχει επίσης καταφέρει να διαλύσει την απεγνωσμένη και σκανδαλωδώς παραπλανητική προσπάθεια του κινήματος Μποϊκοτάζ-Απόσυρση Επενδύσεων-Κυρώσεις στους λεγόμενους αριστερούς Εβραίους να παρουσιάσει τη σύγκρουση σαν να έχει κάτι να κάνει με τη λεγόμενη «κατοχή του 1967».

Το βεληνεκές και οι στόχοι των παλαιστινιακών ρουκετών στέλνουν ένα πολύ σαφές μήνυμα τόσο στους Ισραηλινούς όσο και στους παράγοντες που ελέγχουν εντός της Αριστεράς . 

Η Παλαιστίνη είναι μια περιοχή που εκτείνεται από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο. 

Με άλλα λόγια, basta, η κενή ρητορική για την «επίλυση της συγκρούσης»! 

Η επιλογή είναι μεταξύ του Ισραήλ η της Παλαιστίνης. Και σήμερα, όλα δείχνουν ότι θα είναι η Παλαιστίνη.

Η στρατηγική της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα έδειξε μια σπάνια ιδιοφυΐα με τον τρόπο που χρησιμοποίησε για να κεφαλαιοποιήσει επάνω στη τεχνολογική υπεροχή του Ισραήλ και ιδιαίτερα στο γνωστό Iron Dome. 

Μήπως υπάρχει πιο έξυπνη ή πιο ηθική απόφαση από αυτή της υποβολής του Ισραήλ σε ένα συνεχές μπαράζ ρουκετών για να περάσει το βασικό μήνυμα τους μέσω πυραύλων, γνωρίζοντας ότι οι τελευταίες δεν θα πληγούν κανέναν;

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η Χαμάς έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία του Ισραήλ και να ενσωματώσει τη ισραηλινή τεχνογνωσία στην επιχειρησιακή τακτική της. 

Αυτή η εκρηκτική μοναδική τακτική στο είδος της, δείχνει ότι η παλαιστινιακή ηγεσία στη Γάζα είναι πολύ πιο εξελιγμένη από την ομόλογη της στην Ιερουσαλήμ.

Αποτελεί την επανάληψη ενός γνώριμου και πολιτιστικού ιστορικού πρότυπου για τους Εβραίους. 

Μόλις είναι πεπεισμένη η εβραϊκή ελίτ ότι η κυριαρχία της έχει εδραιωθεί μόνιμα, επέρχεται μια καταστροφή. 

Ενώ το Ισραήλ πίστευε ότι είχε βρει την απόλυτη και οριστική τεχνολογική απάντηση ενάντια στη βαλλιστική αντίσταση των Παλαιστίνιων, καταστράφηκε με την ανακάλυψη της πραγματικότητας: έχασε σε όλα τα πιθανά και φανταστικά μέτωπα.

Το Ισραήλ έχασε στρατιωτικά, το Ισραήλ έχασε τεχνολογικά, το Ισραήλ έχασε πολιτικά και το Ισραήλ έχασε ηθικά.

*Gilad Atzmon  

http://www.gilad.co.uk/writings/once-again-israel-is-defeated.html

Μεταφράστηκε από τα αγγλικά σε γαλλικά από τον Marcel Charbonnier

Πηγή: Arrêt sur Info  

http://reseauinternational.net/nouvelle-defaite-israel-gilad-atzmon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
How to Tie Knots 3D: AppStore free today
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
How to Tie Knots 3D: AppStore free today
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ