2014-07-17 23:30:21
Φωτογραφία για Green Mobility Trophy 2014: Η BMW κερδίζει σε έξι από τις επτά κατηγορίες.
Έξι νίκες χάρη στη φιλοσοφία Efficient Dynamics: με την τρέχουσα γκάμα μοντέλων και κινητήρων της, η BMW θριάμβευσε στο θεσμό βραβείων 2014 "Green Mobility Trophy" που απονέμει το περιοδικό αυτοκινήτου "Auto Zeitung". Μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών, η κατασκευάστρια εταιρία premium αυτοκινήτων από το Μόναχο αναδείχτηκε νικήτρια σε έξι από τις επτά συνολικά κατηγορίες. Τρεις νίκες από αυτές τις κατηγορίες κέρδισαν τα μοντέλα BMW i, ενώ δύο διακρίσεις είχαν αποδέκτες τη BMW 320d EfficientDynamics Edition και τους 4-κύλινδρους βενζινοκινητήρες με BMW TwinPower Turbo Technology. Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με τον τίτλο που κατέκτησε η BMW ως η "Πιο φιλική προς το περιβάλλον μάρκα" της χρονιάς. Η ψηφοφορία τιμά αφενός την αδιάκοπη προσπάθεια εξέλιξης, αφετέρου την τόλμη για εφαρμογή καινοτόμων φιλοσοφιών με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων σε συνεχή βάση μέσω του Efficient Dynamics.


Στη φετινή ψηφοφορία συμμετείχαν 13.733 αναγνώστες του "Auto Zeitung". Το BMW i3 πέτυχε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκορ. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο 5-θέσιο μοντέλο κέρδισε σε δύο κατηγορίες και συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό των ψήφων ολόκληρου του διαγωνισμού. Ονομάστηκε το "Καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο" με το 30% της προτίμησης των αναγνωστών. Επίσης αναδείχτηκε "Το καλύτερο αυτοκίνητο με ελαφριά δομή" με ποσοστό 31,1%. Αυτά τα δύο αποτελέσματα δείχνουν ότι τόσο το BMW eDrive όσο και η φιλοσοφία ελαφριάς δομής με κλωβό επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και αλουμινένιο πλαίσιο, θεωρούνται αξιόπιστες λύσεις για βιώσιμη μετακίνηση.

Το plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο BMW i8 – βασισμένο στην ίδια αρχή μηχανολογικής εξέλιξης - ομοίως κατατάχθηκε πρώτο. Έχοντας επικρατήσει στην τρίτη θέση της κατηγορίας του πέρσι, αυτή τη φορά το BMW i8 αναδείχθηκε "Καλύτερο υβριδικό αυτοκίνητο" με το 20,9% των ψήφων – λίγες μόλις εβδομάδες αφότου λανσαρίστηκε.

Η BMW πέτυχε δύο ακόμα νίκες με συμβατική τεχνολογία κίνησης. Η BMW 320d EfficientDynamics Edition επικράτησε έναντι 20 ανταγωνιστών και κέρδισε τον τίτλο του "Πιο οικονομικού diesel". Το μεσαίο sedan χρησιμοποιεί ένα 4-κύλινδρο diesel 120 kW/163 hp με BMW TwinPower Turbo Technology, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα και έχει μέση κατανάλωση 4,1 lit / 100 km και εκπομπές CO2 109 g /km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Η BMW 320d EfficientDynamics Edition εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες στην έρευνα με αυτό το συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης και απόδοσης και συγκέντρωσε το 19,3% των ψήφων, υπερασπιζόμενη τον τίτλο της από πέρσι. Οι τρέχοντες 4-κύλινδροι βενζινοκινητήρες της γκάμας BMW διασφάλισαν ομοίως μία καθαρή νίκη. Στην ψηφοφορία για τους "Καλύτερους κινητήρες φιλοσοφίας downsizing ", το 18,7% των αναγνωστών επέλεξε τους δίλιτρους κινητήρες με BMW TwinPower Turbo Technology και ισχύ μέχρι 180 kW/245 hp.

Τέλος, η ποικίλη γκάμα επιτυχημένων φιλοσοφιών και τεχνολογιών για βιώσιμη μετακίνηση αντανακλάται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την "Πιο φιλική προς το περιβάλλον μάρκα". Η BMW κατέκτησε την κορυφή και σε αυτή την κατηγορία, με ποσοστό 22,6 %. Ο συνδυασμός σπορ επιδόσεων και απόδοσης που χαρακτηρίζει ολόκληρο το πρόγραμμα μοντέλων της Γερμανικής κατασκευάστριας εταιρίας premium αυτοκινήτων χάρισε στην BMW τον έκτο τίτλο της στο θεσμό 2014 "Green Mobility Trophy".

Δημοσίευση by Autocarnet.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ