2014-07-18 04:10:36
Φωτογραφία για Η καθοριστική ματιά της 25χρονης και η αυτοθυσία του ειδικού φρουρού σταμάτησαν τον Μαζιώτη
Το νέο αίμα της ΕΛ.ΑΣ. έβαλε την Τετάρτη τα γυαλιά σε όλους αφού η συμβολή δύο νέων ανθρώπων στη σύλληψη του επικίνδυνου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική. Η 25χρονη της Αντιτρομοκρατικής και ο 29χρονος Ειδικός Φρουρός εξελίσσονται σε πρόσωπα της ημέρας, αφού χάρη στην παρατηρητικότητα της πρώτης και την αυτοθυσία του δεύτερου εδώ και 24 ώρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της τον άκρως επικίνδυνο τρομοκράτη που καταζητούνταν τα τελευταία δυο χρόνια.

Η 25χρονη με το σπινθηροβόλο βλέμμα

Η 25χρονη ήταν μια από τις αστυνομικούς που είχε τοποθετήσει η Αντιτρομοκρατική σε καίρια σημεία να παρακολουθούν για τυχόν ύποπτες κινήσεις μετά την πληροφορία που είχε ότι ο Νίκος Μαζιώτης κρυβόταν στην Αθήνα και κινούνταν με τα μέσα μεταφοράς και ειδκά τον Ηλεκτρικό. Μια πληροφορία που αποδείχθηκε αληθής αφού ο επικίνδυνος τρομοκράτης την Τετάρτη, για τέταρτη με πέμπτη φορά σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. Το γεγονός, όμως, ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση «Θησέας» για την πάταξη του παρεμπορίου και εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν ακροβολισμένοι σε κάθε σημείο του κέντρου, κάτι που προφανώς αγνοούσε ο Μαζιώτης, του δημιούργησε έντονη αμηχανία.


Και εκεί έρχεται η παρατηρητικότητα της 25χρονης αστυνομικού να... δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Η νεαρή που βρισκόταν στη στάση του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια, παρά το γεγονός ότι ο Μαζιώτης ήταν μεταμφιεσμένος, φορούσε περούκα, τον κατάλαβε. Αμέσως επιβιβάστηκε μαζί του στο συρμό με κατεύθυνση προς Πειραιά και άρχισε να τον ακολουθεί. Αποβιβάστηκε μαζί του στο σταθμό του Μοναστηρακίου και τον ακολούθησε ως το μαγαζί με τα είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης. Ενημέρωσε την υπηρεσία της και έλαβε εντολή να συνεχίσει να τον ακολουθεί. Στο μεταξύ ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ που βρισκόταν στην περιοχή. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, με την καταδίωξη και το πιστολίδι.

Η αυτοθυσία του 29χρονου

Ο Μαζιώτης αντιλαμβάνεται την ύπαρξη των ανδρών της ΔΙΑΣ και βγαίντοντας από το μαγαζί ακολουθεί η πρώτη συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Πυροβολεί εναντίον τους μια φορά και τρέπεται σε φυγή προς την πλατεία Μοναστηρακίου, στην πλευρά που βρίσκονται τα σουβλατζίδικα. Οταν κατάλαβε ότι είχε εγκλωβιστεί αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως, αδιαφορώντας ότι εκείνη την ώρα η περιοχή ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο. Οι αστυνομικοί δεν ανταποδίδουν τα πυρά, τον αφήνουν να πάει σε πιο ανοιχτό μέρος. Ο Μαζιώτης βγαίνει προς την οδό Μητροπόλεως και κάπου εκεί η καταδίωξη τελειώνει χάρη στην αυτοθυσία του 29χρονου ειδικού φρουρού που βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης πάταξης του λαθρεμπορίου. Παρά το γεγονός ότι ο τρομοκράτης τον πυροβολεί δυο φορές (η μία του προκάλεσε διαμπερές τραύμα στο μηρό και η δεύτερη βρήκε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του) ο ειδικός φρουρός τον πυροβολεί μια φορά και πέφτει ουσιαστικά πάνω του ακινητοποιώντας τον. Ο καταγόμενος από την Πάτρα ειδικός φρουρός, που είναι πατέρας ενός παιδιού, μεταφέρθηκε αμέσως μετά το περιστατικό στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου και αναμεταδίδει το TheBest, o Ν.Π. εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη, δήλωσε: «Πάλεψα να τον ακινητοποιήσω και ένιωσα καψίματα απ' τα πυρά». Αυτό είπε στους συναδέλφους του αστυνομικούς που πήγαν να του πάρουν κατάθεση.Για να συμπληρώσει: «Είδα την ομάδα ΔΙΑΣ να καταδιώκει και να ανταλλάσσει πυροβολισμούς με ένα άτομο και έπεσα κατά πάνω του. Προσπάθησα να τον ακινητοποιήσω, πάλεψα και στη συνεχεία ένιωσα τα καψίματα από τα πυρά του κακοποιού. Παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησα και συνέχισα, ενώ συμπλέκονταν μαζί του και συνάδελφοι της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν».

Μάλιστα, η αγωνία ήταν έκδηλη στον 29χρονο Ειδικό Φρουρό, ο οποίος συνεχώς ρωτούσε αν έχουν τραυματιστεί κάποιοι από τους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

Τα δύο νέα παιδιά που συνέβαλαν καθοριστικά στη σύλληψη του επικίνδυνου τρομοκράτη δέχθηκαν τα συγχαρητήρια τόσο της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όσο και του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επιβεβαίωσε το σημαντικό ρόλο της γυναίκας αστυνομικού στον εντοπισμό και τη σύλληψη τελικά του Μαζιώτη και αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να την ευχαριστήσει προσωπικά. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ του πρωθυπουργού στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», είπε ο κ. Κικίλιας.

Την ίδια ώρα, στον αστυνομικό που τραυματίσθηκε κατά την επιχείρηση σύλληψης του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη τηλεφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να του ευχηθεί προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης, ταχεία ανάρρωση και να συγχαρεί στο πρόσωπό του την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε στον τραυματία αστυνομικό ότι θα τον επισκεφθεί μετά την επιστροφή του από την βελγική πρωτεύουσα, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ