2014-07-18 11:26:00
Φωτογραφία για Βίντεο από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Ουκρανία. Παγκόσμιο σοκ
Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι καταρρίφθηκε από πύραυλο, αρνούνται την ευθύνη οι αυτονομιστές

Νέα τραγωδία με Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών με 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα. Κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία, 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία, εκτελώντας το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το σημείο της πρόσκρουσης εντοπίζεται στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Χρησιμοποιώντας τον επίσημο λογαριασμό της στο Τwitter, η Malaysia Airlines ενημέρωσε ότι το τελευταίο γνωστό στίγμα της πτήσης ΜΚ17 ήταν πάνω από το ουκρανικό έδαφος και ότι έχασε την επαφή μαζί του τέσσερις ώρες μετά την απογείωση.

Δημοσιογράφος του Reuters που έφτασε στο σημείο της συντριβής μετέδωσε ότι υπάρχουν δεκάδες πτώματα ανάμεσα σε φλεγόμενα συντρίμμια τα οποία διασκορπίστηκαν σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων. Τουλάχιστον 22 νεκρούς ανέφερε δημοσιογράφος του Associated Press που βρίσκεται επί τόπου. «Άρχισε να πέφτει και μετά βρέθηκε να καίγεται», αναφέρει πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στο πρακτορείο Interfax.


Σενάρια θρίλερ

«Δεν αποκλείουμε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε και επιβεβαιώνουμε ότι δεν είναι υπεύθυνες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», γράφει στην ιστοσελίδα του ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο πυροδοτώντας νέο κύμα ανησυχίας μετά το πρώτο σοκ της είδησης. Το Κίεβο αναφέρει ότι ήδη η Ρωσία έχει καταρρίψει δυο αεροσκάφη του ουκρανικού στρατού, κάνει λόγο για πράξη τρομοκρατίας και ζητά διεθνή έρευνα.

Ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Εσωτερικών, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 33.000 πόδια και ότι χτυπήθηκε  από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Μπουκ που έχει δυνατότητα να πλήξει στόχο μέχρι τα 72.000 πόδια.

Από τη πλευρά τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη καθώς, όπως λένε, δε διαθέτουν τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει σε κορυφαίο αυτονομιστή ηγέτη, αναφέρει ότι το Boeing καταρρίφθηκε κατά λάθος. «Το πέρασαν για μεγάλο αεροσκάφος του ουκρανικού στρατού», γράφει χαρακτηριστικά.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Λουφτχάνσα, άλλαξαν ήδη το πρόγραμμα πτήσης τους αποφεύγοντας τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Επικοινωνία  Πούτιν – Ομπάμα

Η συντριβή της πτήσης MK17 βρέθηκε στο επίκεντρο προγραμματισμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα με θέμα τις νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος έδωσε πρώτος την είδηση της συντριβής στον πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς είχε πληροφορίες από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Ρωσία. Από τη μεριά του ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από ανώτερους αξιωματούχους να παραμείνουν σε συνεργασία με τους ουκρανούς ομολόγους τους.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της συντριβής:

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ