2014-07-18 16:07:39
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Καθίζηση στην αγορά, μετά το φορο-σοκ
Πλήρης είναι η ανατροπή στην εικόνα της αγοράς του Αγρινίου, τόσο σε επίπεδο κίνησης όσο και επίπεδο ψυχολογίας μετά την ψυχρολουσία που έχουν υποστεί χιλιάδες φορολογούμενοι που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την φορολογία του εισοδήματος του 2013, πληρώνοντας μάλιστα την πρώτη δόση στα τέλη Ιουλίου!

Είναι αλήθεια πως οι φορολογούμενοι έχουν υποστεί κανονικό… φοροσόκ , πολλοί από αυτούς πληρώνουν για πρώτη φορά, ενώ όσοι πλήρωναν βλέπουν πλέον να είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν πολλαπλάσια ποσά, σε σχέση με αυτά που συνήθως κατέβαλλαν στη ΔΟΥ. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν με τους ελεύθερους επαγγελματίες που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, καταβάλλουν φόρο επιτηδεύματος, για να μην συνυπολογιστεί και ο παραλογισμός της προπληρωμής του φόρου της επόμενης χρονιάς!

Και έπεται βεβαίως και ο νέος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με πρώτη δόση στα τέλη Αυγούστου, όπου και εδώ η βάση των υπόχρεων έχει διευρυνθεί σε όλους τους κατόχους ακινήτων.


Έτσι μοιραία και μάλιστα τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων η εικόνα στην αγορά του Αγρινίου είναι απογοητευτική , με τους εμπόρους να μιλούν για πραγματική καθίζηση και ένα τρομαγμένο αγοραστικό κοινό , που αυτή τη στιγμή τρέχει για να καλύψει τα ποσά της πρώτης δόσης του φόρου και δεν έχει καμιά διάθεση για αγορές.

Εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν, αλλά κοινή πεποίθηση είναι πως η αγορά πολύ δύσκολα θα ¨»σηκώσει κεφάλι» την περίοδο των εκπτώσεων που λήγει στις 31 Αυγούστου. Ήδη οι προβλέψεις για το φθινόπωρο είναι απογοητευτικές.

Αυτό που και η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κα Χάιδω Παπαζήση διαπιστώνει είναι πως, τις δύο πρώτες μέρες των εκπτώσεων η κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική: «Το αγοραστικό κοινό φαίνεται «μουδιασμένο». Μπαίνουν στα εμπορικά, κάνουν ερωτήσεις, συγκρίνουν τιμές, αλλά δεν αγοράζουν. Ούτε καν στα καταστήματα που ούτως ή άλλως έχουν χαμηλές τιμές και τώρα στις εκπτώσεις είναι ακόμη χαμηλότερες. Πολλοί συνάδελφοι ξεκίνησαν απευθείας με 40%, ακόμη και 50% κάτω στα είδη τους. Ήταν προβλεπόμενο ότι θα γίνει έτσι, αφού χρήματα δεν υπάρχουν στην αγορά. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή τη διστακτικότητα του αγοραστικού κοινού, η φορολογική καταιγίδα που περιμένουν από τα τέλη του μήνα…», δηλώνει η κα Παπαζήση μιλώντας στο agriniopress.gr.

Πηγή: agriniopress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ