2014-07-19 14:54:52
Φωτογραφία για Από τον Βόρειο Πόλο στην...Πάτρα - Καταπλέει το ερευνητικό TARA στο λιμάνι για να ερευνήσει το θαλάσσιο περιβάλλον
Η Πάτρα θα αποτελέσει σταθμό στον πλου ενός ιδιαίτερου επισκέπτη, του ερευνητικού σκάφους TARA, γνήσιου ταξιδευτή, πολύ γνωστού από τις αποστολές στο Βόρειο Πόλο. Στα δέκα χρόνια, έχει κάνει αποστολές σε όλους τους ωκεανούς, το Βόρειο Πόλο και την Ανταρκτική. Σκοπός: η έρευνα για την προστασία του περιβάλλοντος -θαλασσίου κυρίως, αλλά και συλλογή στοιχείων που ενδιαφέρουν το κλίμα και άλλες φυσικές επιστήμες.

Πρόκειται για ένα σκάφος ιστιοφόρο sloop, 36 μέτρων, το οποίο συνεργάζεται με το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών (καθηγητής κ. Αθανάσιος Αργυρίου) και που ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με την αρωγή του Ο.Λ.Π.Α. έχει την τιμή να καλέσει για διαμονή στην πόλη μας.

Αναμένεται στην Πάτρα στις 23 Ιουλίου και η επίσκεψη\ένταξη του λιμένος στο πρόγραμμα του σκάφους συμβάλλει στην εξωστρέφεια του λιμανιού μας και της πόλης μας. Επιπλέον, η πόλη με το Πανεπιστήμιο και με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ιστιοπλοϊκή κουλτούρα και αναζητήσεις, θα αποτελέσει και πόλο έλξης για επισκέψεις παρόμοιων σκαφών.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστούμε τον Ο.Λ.Π.Α. για το ενδιαφέρον με το οποίο αγκαλιάζει τις θαλασσινές δραστηριότητες της πόλης μας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΤΣΕΡΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΤΣΕΡΙ
Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΡΟΣΜΠΕΡΓΚ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΡΟΣΜΠΕΡΓΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ