2014-07-19 19:07:09
Φωτογραφία για Νεκρά ψάρια στη Λίμνη Βιστωνίδα
Τεράστιος αριθμός νεκρών ψαριών εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού του ...Πόρτο Λάγους και γενικότερα στη Λίμνη Βιστωνίδα ενώ έχουν φτάσει μέχρι το Λιμάνι του Λάγους !

Η καταστροφή που έχει προκληθεί είναι τεράστια και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που την προκάλεσε.Εκτιμάται ως πιθανότερη αιτία η έλλειψη οξυγόνου αλλά αυτόν δεν μπορεί να διευκρινιστεί πριν υπάρξουν οι απόψεις των ειδικών. Συνήθως αυτή η αιτία μπορεί να είναι οι πολλές βροχές που σημειώθηκαν ή και παρουσία φυτοφαρμάκων.

Δεκάδες ίσως και εκατοντάδες τόνοι ψαριών χάθηκαν, ουσιαστικά, όλη η παραγωγή που ανέμεναν οι υπεύθυνοι του συνεταιρισμού !

Στο Λάγος αναμένονται ιχθυοπαθολόγοι και άλλοι ειδικοί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ενώ κατέφτασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης. Εκτιμάται ως πιθανότερη αιτία η έλλειψη οξυγόνου αλλά αυτόν δεν μπορεί να διευκρινιστεί πριν υπάρξουν οι απόψεις των ειδικών. Συνήθως αυτή η αιτία μπορεί να είναι οι πολλές βροχές που σημειώθηκαν ή και παρουσία φυτοφαρμάκων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ