2014-07-22 10:24:25
Φωτογραφία για Αγώνες Πάλης στην …γενέτειρα του αθλήματος [video]
Δέος και συγκίνηση στην Αρχαία Ολυμπία στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας πάλης «Ολυμπία 2014» Στην Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιήθηκε το 3ο διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης ανδρών και γυναικών «Ολυμπία 2014».

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας, οι διοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Πάλης, κατάφεραν να διοργανώσουν μια απόλυτα επιτυχημένη αθλητική συνάντηση καλύπτοντας τις υψηλές απαιτήσεις της.

Το Σάββατο το πρωί μέχρι το μεσημέρι, υπήρξαν τα προκριματικά των αγώνων Ελληνορωμαϊκής, ακολούθησε το απόγευμα η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων που εκτός των χαιρετισμών και των χορευτικών, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις σε Ολυμπιονίκες Παλαιστές και η αυλαία της 1ης ημέρας, «έπεσε» με τους τελικούς αγώνες και  τις αντίστοιχες απονομές.


Την επόμενη ημέρα, το πρωί μέχρι το μεσημέρι,  πραγματοποιήθηκαν τα προκριματικά της Ελευθέρας Πάλης και το απόγευμα οι τελικοί με την αυλαία του τουρνουά να «πέφτει» το βράδυ με τις απονομές.

Στην ελευθέρα, οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν 1  χρυσό και 3 χάλκινα και στην πάλη γυναικών, οι Ελληνίδες αθλήτριες συνέλεξαν 3  ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια.

Στο ομαδικό, η Ελλάδα, κατετάγη 2η στους άνδρες με 1η την ομάδα της Ν. Κορέας και 2η στις γυναίκες.

Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε και ο Τρικαλινός παλαίμαχος πρωταθλητής Πάλης και νυν προπονητής και Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Πάλης Σπύρος Αβράμης και η μοναδική Τρικαλινή Διεθνής Διαιτητής Πάλης Παυλίνα Γεωργίου.

Επίσης συμμετείχε στους αγώνες και ο Τρικαλινός παλαιστής Γεώργιος Τζιώλας, ο οποίος ηττήθηκε από τον Γερμανό αντίπαλό του και αποκλείστηκε από την συνέχεια των αγώνων.

Χθες, οι αποστολές ξεναγήθηκαν στο χώρο της που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά την αρχαιότητα και αρκετοί παλαιστές ένιωσαν δέος και συγκίνηση  όταν αντίκρισαν την αρχαία παλαίστρα.

Στην Αρχαία Ολυμπία αγωνίστηκαν  αθλητές και αθλήτριες από Κύπρο, Ν. Κορέα, Γερμανία, Ισραήλ, Αρμενία, Μεξικό, Τουρκμενιστάν, Ιταλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Καζακστάν, Πουέρτο Ρίκο, Εσθονία, Ρωσία, Σλοβακία, Λευκορωσία, Γεωργία, Ρουμανία, Αγκόλα, Ουκρανία Κονγκό, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία και, φυσικά, την Ελλάδα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ