2014-07-23 05:47:17
Φωτογραφία για Στην Γάζα γιατί πρέπει να είμαστε με κάποιον;
Μόλις δυο μέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ (Abdullah Gül,) στο πλαίσιο των "εορτασμών" για την εισβολή του 1974: "Τριήμερο πένθος κήρυξε το ψευδοκράτος για τα θύματα των βομβαρδισμών στη Γάζα.

Tο λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» κήρυξε τριήμερο πένθος κατά το οποίο οι «σημαίες» του ψευδοκράτους θα κυματίζουν μεσίστιες.

Με αυτή την ενέργεια, εκφράζεται η αλληλεγγύη του «τουρκοκυπριακού λαού» στον λαό της Παλαιστίνης και καταδικάζονται οι σφαγές στη Γάζα. (Από το protothema.gr)"

Το περιβάλλον γίνεται όλο και πιο ασταθές.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. θα συνεχίζουν να συνδιαλέγονται με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan), ο οποίος παίρνει ανοιχτά το μέρος εκείνων που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτες;

Ο Ισμαήλ Χανίγια (Ismail Haniyeh), στο τουρκικό κοινοβούλιο, με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan).


Θα βρεθεί κάποιος έγκριτος δημοσιογράφος να μας εξηγήσει πως ο Ισμαήλ Χανίγια (Ismail Haniyeh) και η Χαμάς κατόρθωσαν και έχουν μαζί τους την πλειοψηφία των παλαιστινίων;

Αληθεύει ότι ο Γιάσερ Αραφάτ (Yasser Arafat) και η γυναίκα του Σούχα Αραφάτ (Suha Arafat)

βρέθηκαν στην δίνη οικονομικών σκανδάλων το 2003; (Σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος- Η Εισαγγελία του Παρισιού διερεύνησε κατηγορίες εναντίον της. Όπως είχε γράψει τότε ο Τύπος -γιατί η υπόθεση «πάγωσε» αργότερα-, από τον Ιούλιο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2003 είχαν μεταφερθεί 9 εκατ. ευρώ από την Ελβετία σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της Σούχα Αραφάτ (Suha Arafat). Τα 2 εκατ. δόθηκαν στο γραφείο διάσημου διακοσμητή, ενώ υπήρξαν υπαινιγμοί ότι η Σούχα Αραφάτ (Suha Arafat) υπεξαίρεσε ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν για την Παλαιστινιακή Αρχή.)

Σήμερα η  Σούχα Αραφάτ (Suha Arafat) ζει στη Μάλτα και συντηρεί τον εαυτό της και την κόρη της με μια σύνταξη 10.000 ευρώ τον μήνα που λαμβάνει από την Παλαιστινιακή Αρχή - «δεν είναι μυστικό, είναι καταγεγραμμένο». (δήλωσε - που αλλού;- την τουρκική εφημερίδα "Sabah") (Δηλαδή λεφτά υπάρχουν....)

Μήπως όλη αυτή η διαφθορά των στελεχών της Φατάχ, δυνάμωσε και γιγάντωσε τους φανατικούς της μισαλλοδοξίας.

ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΩΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ

Όμως και η παρακάτω εικόνα από την Γάζα είναι, από την κατάπαυση του πυρός τον Νοέμβριο του 2012:

Μαζί λοιπόν με τα αδικοσκοτωμένα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας, ας σκεφτούμε και τούτο:

Αν, λέω αν, δούμε αυτό το 41,68% του "Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας" της περιφέρειας Ροδόπης, να "δουλεύει" εντατικότερα στη Θράκη, οι ζωντανοί στη Λωρίδα της Γάζας τι σημαίες λέτε να ανεμίζουν;

Δυστυχώς στην διεθνή σκακιέρα δεν υπάρχει μαύρο-άσπρο, καλό ή κακό.  Υπάρχουν μόνο συμφέροντα.  Σωστό ή λάθος.

Κάποια στιγμή, ας ξεκαθαρίσουμε μέσα μας, ως λαός και πολιτικοί, που πραγματικά θέλουμε να ανήκουμε.

Ένας φωτισμένος Έλληνας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που ήξερε πολύ καλά που ανήκε ο ίδιος και η Ελλάδα, έγραφε σε Υπόμνημα του προς τον βασιλιά Κωνσταντίνο, 11 Ιανουαρίου 1915, υποστηρίζοντας τη συμμαχία της Ελλάδας με την Αντάντ.

«Μέχρι σήμερον η πολιτική ημών συνίστατο εις διατήρησιν της ουδετερότητος [...]. Αλλ’ ήδη καλούμεθα να μετάσχωμεν του πολέμου όχι πλέον προς εκτέλεσιν ηθικών απλώς υποχρεώσεων, αλλ’ επ’ ανταλλάγμασι, τα οποία πραγματοποιούμενα θα δημιουργήσωσι μίαν Ελλάδα μεγάλην και ισχυράν, τοιαύτην οποίαν ουδ’ οι μάλλον αισιόδοξοι ηδύναντο να φαντασθώσι καν προ ολίγων ακόμη ετών. [...]».

Τώρα βέβαια τι σχέση μπορεί να έχει ο Ελευθέριος με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, είναι μια άλλη ιστορία...
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ