2014-07-23 12:38:33
Φωτογραφία για Ο Φούχτελ στη Κρήτη φέρνει νέα για Ηράκλειο και Χανιά
Στη Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διορισμένος... από την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ως απεσταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και εντεταλμένος για την ελληνογερμανική συνεργασία, κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Ο κ. Φούχτελ, και η δεκαμελής αποστολή που τον συνοδεύει, θα φτάσει στο Ηράκλειο το μεσημέρι και θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, επιχειρηματίες και εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Η επίσκεψη του κ. Φούχτελ, γίνεται σε συνέχεια των επαφών που ξεκίνησαν το 2012 με την Περιφέρεια Κρήτης και με στόχο την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε οικονομικό, τεχνοκρατικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Η ατζέντα των επαφών

Στο επίκεντρο πρωτοποριακή τεχνολογία κλιματισμού - Ηλιακή ή πράσινη ψύξη

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κ. Φούχτελ θα βρεθούν, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Λαζαρίδη, διευθυντή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Ελλάδας, που βρίσκεται μεταξύ των μελών της αποστολής, ζητήματα πράσινης ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα μια πρωτοποριακή τεχνολογία ηλιακού κλιματισμού που ονομάζεται ηλιακή ψύξη ή αλλιώς πράσινη ψύξη.


Πρόκειται δηλαδή για μια ακόμη μορφή αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για να παραχθεί ψύξη και να χρησιμοποιηθεί ως φτηνό μέσο κλιματισμού.

Η παρουσίαση της νέας αυτής τεχνολογίας θα γίνει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενώ παράλληλα θα συζητηθεί η διοργάνωση ημερίδας πάνω στον τομέα της ηλιακής ψύξης, στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί και εμπειρογνώμονες, με απώτερο σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε επιχειρηματίες της Κρήτης.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε στο Flashnews.gr, ότι το αποτέλεσμα αυτής της ημερίδας επιδιώκεται να είναι, όχι μόνο η μετάδοση γνώσεων σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς κρητικών, ώστε να μεταβούν στη Γερμανία και να δουν πώς λειτουργούν αυτές οι νέες τεχνολογίες.

Κάτι τέτοιο θα "επιχειρηθεί" και σήμερα καθώς μεταξύ των μελών της αποστολής, βρίσκεται Γερμανός επιχειρηματίας ο οποίος θα προσφέρει την ευκαιρία, σε όποιον επιθυμεί και εκδηλώσει ενδιαφέρον, να μεταβεί στην Γερμανία και να δει από κοντά, την τεχνολογία της ηλιακής ψύξης και να γνωρίσει τις προοπτικές που ανοίγονται για τον ηλιακό κλιματισμό. Η λογική άλλωστε αυτής της ελληνογερμανικής συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων, η μεταφορά του know - how ώστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να εφαρμόσουν στη συνέχεια στη Κρήτη, αυτές τις νέες μεθόδους μέσα από δικά τους επιχειρηματικά project.

Όσον αφορά τώρα τις επαφές που θα γίνουν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα συζητηθούν θέματα εμβάθυνσης της ελληνογερμανικής συνεργασίας καθώς και οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής του 5ου Ελληνογερμανικού Συνεδρίου στο Ηράκλειο.

Αεροπορική σύνδεση Χανιά - Στουγκάρδη

Ο κ. Λαζαρίδης, σημείωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα της ελληνογερμανικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Ως παράδειγμα, έφερε το αποτέλεσμα των επαφών και της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με επαρχία της Βυρτεμβέργης, μέσα από την οποία επετεύχθη συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Στουτγκάρδης - Χανιά, από το καλοκαίρι του 2015.

Ο κ. Λαζαρίδης τέλος, σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια της ελληνογερμανικής συνεργασίας για την ανάπτυξη στη Κρήτη, είναι παρά πολλές και αφορούν σε διάφορους τομείς που εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η αποστολή που συνοδεύει τον κ. Φούχτελ, αποτελείται από συνεργάτες του από το Βερολίνο, τεχνοκράτες που ειδικεύονται σε θέματα πράσινης ψύξης, από γερμανικής πλευράς τον συντονιστή των εμπειρογνωμόνων και έναν βουλευτή της ομοσπονδίας της Γερμανίας, άτομα που σε εθελοντική βάση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια της ελληνογερμανικής συνεργασίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ