2014-07-23 13:50:04
Φωτογραφία για Ο Γαβρίλης Λιατσής ανακοίνωσε λύση για το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου
Το πρώτο βήμα για να λυθεί το θέμα της διάθεσης απορριμμάτων του δήμου Πύργου έκανε χθες ο... νεοεκλεγείς δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής καθώς πλέον τελειώνει και η προθεσμία μεταφοράς των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Ναυπάκτου και το πρόβλημα (από μεθαύριο Παρασκευή) θα γινόταν αξεπέραστο.

Ο κ. Λιατσής είχε συνεργασία με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η δωρεάν παραχώρηση έκτασης που ανήκει στην Ι. Μονή Φραγκοπηδήματος.

Ο εκλεγείς δήμαρχος κ. Λιατσής παρέλαβε χθες το βράδυ τα συμβατικά κείμενα της παραχώρησης από την Ι. Μητρόπολη, παρουσία του νομικού συμβούλου του κ. Χάρη Αντύπα, ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση της παράδοσης της σχετικής σύμβασης στην απερχόμενη δημοτική αρχή.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό για την θετική συμβολή του στη λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος του Δήμου μας
. Ευχαριστώ, επίσης, τον νομικό σύμβουλο της Ι. Μητρόπολης, δικηγόρο Φ. Λουμίτη και το νομικό σύμβουλο της παράταξής μας Χ. Αντύπα, που σε συνεργασία και με την Δημοτική Αρχή συνέβαλαν στη θετική εξέλιξη του προβλήματος. Καλώ τον κ. Δήμαρχο ν’ αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την προσφορά αυτή του Σεβασμιοτάτου μας. Εντός των ημερών, θα ενημερώσω όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα αυτό και για μια σειρά άλλων που θα μας απασχολήσουν στη θητεία μας».

Η διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης

Στο μεταξύ σε αναμονή του ραντεβού που θα πρέπει να κάνουν στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, βρίσκονται οι εκπρόσωποι του δήμου Πύργου όπου μαζί με τις παρατάξεις του νέου και προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, έχουν λάβει την απόφαση να διεκδικήσουν έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να συνεχισθεί η μεταφορά των σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ εκτός Νομού Ηλείας.

Πάντως, από την περασμένη Παρασκευή που έγινε η τελευταία έκτακτη σύσκεψη και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από το υπουργείο για το πότε θα μπορέσει ο αρμόδιος υπουργός να δεχθεί τους εκπροσώπους του δήμου Πύργου ενώ η διαδικασία αποκομιδής και μεταφοράς των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα καθώς ήδη ολοκληρώνεται η ποσότητα που έχει εγκρίνει ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής, της Ναυπάκτου, να δεχθεί από τον δήμο του Πύργου.

Κατόπιν των παραπάνω, ο δήμος του Πύργου, θα πρέπει άμεσα να βρει μια λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του καθώς, σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε η πόλη και τα χωριά θα πνιγούν για μια φορά ακόμα στα σκουπίδια.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ