2014-07-24 09:51:19
Φωτογραφία για Νέες μάχες στη Λιβύη
Παναγιώτης Γρηγορίου

Μαίνονται οι μάχες γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπως συνεχίζονται επίσης και στη Βεγγάζη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης, μολονότι ανακοινώθηκε ότι το νέο κοινοβούλιο θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 4η Αυγούστου, με την ελπίδα ότι θα μπει ένα τέλος στο χάος στο οποίο έχε βυθιστεί η χώρα.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας παραμένει κλειστό από τις 13 Ιουλίου, όταν ξέσπασαν οι μάχες μεταξύ ένοπλων ομάδων, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 47 ανθρώπους, ενώ άλλοι 120 τραυματίστηκαν, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Μία οβίδα έπληξε την Τετάρτη δεξαμενή καυσίμων, από αυτές που εφοδιάζουν την Τρίπολη με πετρέλαιο, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχον χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη η μεταβατική κυβέρνηση απηύθυνε νέα έκκληση να σταματήσουν οι μάχες, ώστε οι Αρχές να παράσχουν βοήθεια στους αμάχους.

σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ