2014-07-24 11:00:48
Φωτογραφία για Καραγκιόζ μπερντέ η είσοδος του Αιγίου - Μπάνερ, αφίσες και πινακίδες...κίνδυνος για τους οδηγούς!
Αισθητική στους δρόμους; Άγνωστη λέξη μάλλον για το Αίγιο, καθώς κάθε χρόνο και χειρότερη καταντάει η κατάσταση με τα μπάνερ, τα πανό, τις αφίσες και όλα αυτά τα "όμορφα" που επιχειρηματίες, σύλλογοι, υποψήφιοι, πολιτικά κόμματα και άλλοι τοποθετούν πλέον όπου τους αρέσει, δημιουργώντας μια εικόνα χάους ενώ η δημοτική αρχή δυστυχώς αδιαφορεί για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Η φωτογραφία ελήφθη από την είσοδο της πόλης από Αθήνα, στον κόμβο της Κορίνθου, όπου αντιαισθητικά πανό, μπάνερ και αφίσες μπερδεύονται μαζί με πινακίδες σήμανσης και πορείας. Κι όχι μόνο εκεί. Τα ίδια επικρατούν σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης (βλέπε φανάρια Μητροπόλεως και συμβολή Ερμού-Κλ.Οικονόμου-Μητροπόλεως) αλλά και επί της Π.Ε.Ο. σε όλη της την έκταση. Πανηγύρια, εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλα, "διαφημίζονται" με πανό τα οποία εκτός του ότι αποσπούν την προσοχή των οδηγών με αρκετά επικίνδυνη προοπτική (δυστυχώς έχουν σκοτωθεί οδηγοί γι'αυτό το λόγο), μπορούν ανά πάσα στιγμή να ξεκολλήσουν και να χτυπήσουν τους περαστικούς.


Το αποκορύφωμα; Κάποια banners και αφίσες είναι κρεμασμένα ακόμα και ...έξω από τα δικαστήρια στην Κορίνθου, ενώ είναι γνωστό πως η αφισοκόλληση σε κολώνες και φανάρια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ όχι μόνο από την ελληνική νομοθεσία αλλά και σύμφωνα με ευρωπαϊκές οδηγίες. Εξάλλου, αμφιβάλλουμε αν έχει μπει έστω και ένα πρόστιμο εκ μέρους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου τα τελευταία χρόνια, στους επιχειρηματίες και εκπροσώπους συλλόγων που κρεμάνε τα πανό και τα banner τους σε κομβικά σημεία.

Παράγοντας της Ανδρέου Λόντου μας "σφύριξε" κάποτε το μυστικό, πως δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο γιατί...ο Δήμος Αιγιαλείας δεν διαθέτει κανονισμό καθαριότητας! Πιασ'τ'αυγό και κούρεφ'το, δηλαδή. Μέχρι να συνταχθεί λοιπόν αυτός ο κανονισμός, όποιος θέλει μπορεί να κολλάει αφίσες όπου θέλει και ας κινδυνεύουν οι οδηγοί και οι περαστικοί και ας παραβιάζεται η νομοθεσία περί διαφημιστικών πινακίδων, αφισών κλπ.

Στη δική μας επισήμανση, πως τουλάχιστον θα'πρεπε υπάλληλοι του Δήμου να κατεβάζουν τα παράνομα banners, η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: Δεν υπάρχει προσωπικό, άσε που και να τους τα κατεβάσουμε, σε μια ώρα έχουν αναρτηθεί ξανά καινούργια και χωρίς καμία επίπτωση. Για πρόστιμο...ούτε λόγος φυσικά!

Ας ελπίσουμε η νέα δημοτική αρχή, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, να δείξει κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και να αποτρέψει τη συνέχιση αυτής της αηδίας, που εκτός από αντιαισθητική είναι και επικίνδυνη. Και παράνομη, πάνω απ'όλα.

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ