2014-07-24 11:36:13
Φωτογραφία για Τετραπληγική έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα λόγω χρέους!
Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο θάνατος τετραπληγικής γυναίκας στην Κρήτη και στην περιοχή των Νέων Χανίων. Η άτυχη γυναίκα έχασε το μεσημέρι της Τετάρτης την ζωή της επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα με αποτέλεσμα τα μηχανήματα που την στήριζαν στη ζωή να σταματήσουν.

Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ «έκοψε» το ρεύμα στο σπίτι της εξαιτίας χρεών της άτυχης γυναίκας, τα μηχανήματα που την στήριζαν στην ζωή σταμάτησαν να δουλεύουν με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας φανερά οργισμένοι έσπευσαν στο αστυνομικό μέγαρο των Χανίων και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Τα παιδιά της άτυχης τετραπληγικής καταγγέλλουν πως χάσανε τη μητέρα τους για 800 ευρώ παρά τον διακανονισμό που είχαν κάνει με τη ΔΕΗ, ενώ έχουν υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η Επιχείρηση είχε ενημερωθεί εγγράφως για την κατάσταση της μητέρας τους από το 2007, γεγονός που διαψεύδει η ΔΕΗ.


Η απάντηση της ΔΕΗ για το περιστατικό

Από την πλευρά της η ΔΕΗ, σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό και τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς της σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει πως δεν γνώριζε πως η γυναίκα ζούσε με μηχανική υποστήριξη.

«Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει συγκεκριμένα η Επιχείρηση.

Τι λέει η οικογένεια της

«Θα κινηθώ νομικά ενάντια στον οποιοδήποτε. Συγχαρητήρια για το απρόσωπο χαρακτήρα που δείξανε. Μακάρι να μην το βρούνε μπροστά τους. Μέσα από τον πόνο μου παρακαλώ να μην έχουν ποτέ τέτοιο πρόβλημα» είπε μεταξύ άλλων ο γιος της άτυχης γυανίακς.

Σύμφωνα με τον γιο της, πριν από δύο μήνες είχαν ενημερώσει τον Διευθυντή της ΔΕΗ στο υποκατάστημα Χανίων και τους είπε ότι η οφειλή που έπρεπε να πληρωθεί ήταν 115 ευρώ και πως τα υπόλοιπα ήταν χαράτσι. Ο γιος της υποστηρίζει πως το χρέος τακτοποιήθηκε, ωστόσο δεν υπήρχε ενημέρωση στον νέο λογαριασμό. Την ίδια στιγμή καταγγέλλει ότι η διακοπή έγινε χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση πριν από την Επιχείρηση.

«Το συνεργείο της ΔΕΗ θα μπορούσε να δει από το παράθυρο της κουζίνας σε τι κατάσταση ζούσε η μητέρα μου. Με το έκοψε το ρεύμα χτυπάνε σειρήνες. Κανείς δεν αναρωτήθηκε τι συνέβη;» αναρωτιέται ο γιος της. "Είναι άδικο μία γυναίκα να φύγει σαν να την έχουν πνίξει" λέει συγκινημένος.

Πηγή: Newsbomb.gr

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/316732-tetrapligiki-exase-ti-zoi-tis-otan-tis-ekopsan-to-reyma-logo-xreous-vid#ixzz38N8KeGhq
medispin
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ