2014-07-29 08:29:12
Φωτογραφία για Προσοχή στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων που έχουν υψηλό κόστος, ιδίως στους πελάτες!
Το «Ασφαλιστικό ΝΑΙ» παρουσιάζει στη συνέχεια δύο δικαστικά έγγραφα μίας πολύ σημαντικής δικαστικής υπόθεσης, από την οποία προκύπτουν πόσο σημαντική είναι η έννοια της ασφάλισης ειδικά της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Παράλληλα δείχνουν πως τα "ψιλά γράμματα" των συμβολαίων, ("ψιλά γράμματα" με την έννοια ότι δεν τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία) παίζουν σημαντικό ρόλο στην... κρίσιμη ώρα.

Όπως θα διαπιστώσει ο υπομονετικός αναγνώστης ο υπαίτιος ατυχήματος ανασφάλιστος ο ίδιος και κυρίως οι κληρονόμοι του μπορεί να εγκαλούνται να αποζημιώσουν το Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο ήδη αποζημίωσε για ψυχική οδύνη εννέα κληρονόμους του αποβιώσαντος συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας. Με άλλα λόγια ο ανιψιός του αποβιώσαντος ανασφάλιστου οδηγού ηλικίας οκτώ ή εννιά ετών, βαρύνεται με την καταβολή του μεριδίου εκ κληρονομιάς στο Επικουρικό Κεφάλαιο.

Πρόκειται για ένα κείμενο που θα πρέπει να διαβάσουν οι ασφαλιστές και να το επιδεικνύουν σε όσους θεωρούν ότι δεν υπέχουν ανάγκη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο «Ασφαλιστικό ΝΑΙ», τεύχος 121, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009 (Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση).
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ