2014-07-29 08:36:45
Φωτογραφία για ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Στη Βουλή εισάγεται σήμερα, Τρίτη, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η αφαίρεση του ΑΦΜ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, πρόσληψη 400 φοροελεγκτών, αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες», την ένταξη όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την οριοθέτηση του αιγιαλού.

 Κολασμένο πεντάμηνο: Κάθε μήνας και ραβασάκι της Εφορίας μέχρι το τέλος του έτους

Εκτός από τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ, στο πολυνομοσχέδιο θα εντάξει το υπουργείο Οικονομικών και άλλες ρυθμίσεις προκειμένου να επισπευθούν μέτρα υλοποίησης του μνημονίου που έχουν καθυστερήσει και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου με την τρόικα. Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου και η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τυχόν αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης, εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα κυλίσει ομαλά.


Εκτός Ελλάδας, στο Παρίσι, το επόμενο ραντεβού με την τρόικα

Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, ο επόμενος έλεγχος σχετικά με την πορεία των προαπαιτουμένων από την τρόικα, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Στην γαλλική πρωτεύουσα, που αποτελεί την ευρωπαϊκή έδρα του ΔΝΤ, θα μεταβούν τις παραπάνω ημερομηνίες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπαστάυρου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχουν συναντήσεις με την τρόικα, προκειμένου να κλείσουν οι γενικές γραμμές ελέγχου. Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έγινε δεκτό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα επηρεάζει αρνητικά το κλίμα στην οικονομία και στην κοινή γνώμη αλλά και ότι το ξεκίνημα της αξιολόγησης στο εξωτερικό θα επιταχύνει την ολοκλήρωσή της.

«Δεν φτάνει που επί τέσσερα χρόνια έσκυβαν το κεφάλι τους στους υπαλλήλους της τρόικας που ερχόντουσαν στην Αθήνα για να τους δίνουν και να επιβλέπουν την εκτέλεση των εντολών τους, τώρα οι Έλληνες υπουργοί, με πρωτοφανή απόφαση της ελληνικής συγκυβέρνησης, θα πηγαίνουν από τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι για να δίνουν εξετάσεις στην τρόικα, μετατρέποντας τον εαυτό τους σε απαράδεκτο περιοδεύοντα θίασο» σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Κάθε μήνας και ραβασάκι της Εφορίας μέχρι το τέλος του έτους

Αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη ο φορολογικός γολγοθάς εκατομμυρίων πολιτών, αφού κάθε μήνα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν τις δόσεις: Του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος. Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου είναι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Σημειώνεται ότι ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.503 ευρώ.Την Παρασκευή 1η Αυγούστου κάνει «πρεμιέρα» ο νέος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις. Τα σχετικά ραβασάκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο Taxisnet.Μέχρι τις 29 Αυγούστου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ