2014-07-29 10:11:04
Φωτογραφία για Προχωρούν τα έργα στην αρχαία Δωδώνη
Τον Ιούνιο του 2015 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης σε ολόκληρο το πρώτο διάζωμα του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης Αυτό θα είναι και το πρώτο, καθοριστικό βήμα, για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου θεάτρου που κατασκευάστηκε στην Αρχαία Ελλάδα και ενός από τα σημαντικότερα μνημεία που διαθέτει η χώρα.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνουν τη στερέωση και αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου, καθώς και εργασίες στη Δυτική Στοά και λοιπά μνημεία του ιερού.

Με την ολοκλήρωσή τους, το 2015, προβλέπεται η αποκατάσταση τμήματος του κοίλου του θεάτρου, οκτώ κερκίδων του κάτω διαζώματος με τις αντίστοιχες κλίμακες, και η αποκατάσταση τμήματος του αναλημματικού τοίχου του θεάτρου.

Επίσης περιλαμβάνεται η αποκατάσταση τμήματος της Δυτικής Στοάς του ιερού και των αναθηματικών βάθρων στην πρόσοψή της. Στα λοιπά μνημεία του ιερού πραγματοποιούνται περιορισμένης έκτασης εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και ανάδειξης των περιγραμμάτων τους, με στόχο την αναβάθμιση ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου.


Τα έργα στην αρχαία Δωδώνη, αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, του πρώτου που έχει προεγκριθεί και αφορά στις «Πολιτιστικές Διαδρομές».

Το πρόγραμμα πέρα από την Δωδώνη, περιλαμβάνει άλλους τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου και συνδυάζεται με την καινοτομία και τα τοπικά προϊόντα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ