2014-07-29 12:08:35
Φωτογραφία για Η εμπειρία: Goodwood Festival of Speed 2014 | SpeedSector.com
Από το Speedsector.com  

 

Σίγουρα θα έχετε δει και διαβάσει το άρθρο μας για το Goodwood Festival of Speed 2014. Τώρα που καταφέραμε και συνήλθαμε από τα αμέτρητα supercar που είδαμε, από τις τρομερές προσωπικότητες που συναντήσαμε αλλά και από όλο το event το οποίο σε κάνει να μην θες να φύγεις, επιστρέφουμε με ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα, για να χορτάσετε κι εσείς μαζί μας!

Η πρόσκληση της Michelin

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας μερικά βασικά πράγματα. Το ένα είναι ότι είχαμε την μεγάλη τιμή να δεχθούμε την πρόσκληση της Michelin Ευρώπης στο Goodwood Festival of Speed 2014. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε δεκάδες ανθρώπους της εταιρείας, να μιλήσουμε για ώρες μαζί τους, να ρωτήσουμε, να μάθουμε… Δεν θα αργήσει μάλιστα η συνέντευξη του Pascal Couasnon, Διευθυντή του τμήματος Motorsport της Michelin, όπου μας απάντησε για τα μελλοντικά project της εταιρείας, για τα Pilot Sport Cup 2 καθώς και για ένα νέο extreme supercar project για το οποίο εξελίσσουν ελαστικά
. Επίσης, συναντηθήκαμε με τον Chris Harris, τον διάσημο δημοσιογράφο στον χώρο του αυτοκινήτου, με τον οποίο είχαμε τον χρόνο να τα πούμε ανακαλύπτοντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τον ίδιο, όπως γιατί για παράδειγμα αγόρασε ένα Citroen 2CV! Μία ακόμα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που καταφέραμε να πάρουμε ήταν από τον ιδιοκτήτη της Koenigsegg, τον Christian Von Koenigsegg, έναν πολύ ακομπλεξάριστο άνθρωπο, ορεξάτο που μας έδωσε όσο χρόνο χρειαστήκαμε. Last but not least ο Shmee150, του οποίου την συνέντευξη έχετε ήδη διαβάσει.

Το δυνατότερο Goodwood FoS όλων των εποχών!

Το φετινό Goodwood FoS επισκέφθηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι και αυτόν τον αριθμό ίσως να μπορούσαμε να τον είχαμε μαντέψει κι εμείς. Η τεράστια έκταση του Λόρδου March ήταν γεμάτη παντού. Όταν λέμε τεράστια, εννοούμε τεράστια. Την ίδια στιγμή τα supercars έτρεχαν στην διάσημη ανάβαση, πιο δίπλα η McLaren παρουσίαζε ένα καινούργιο μοντέλο, στην απέναντι μεριά γίνονταν events από άλλες εταιρίες, στον ειδικά διαμορφωμένο για rally χώρο, έτρεχαν γνωστά WRC και classic αυτοκίνητα, πιο κάτω η Porsche “έτρεχε” ένα event δυναμικής off road οδήγησης με τις Cayenne και όχι μόνο… Ένας τρόπος υπάρχει για να αντιληφθείτε το μέγεθος του Goodwood FoS 2014: Να δείτε την παρακάτω εικόνα, όπου μπορείτε να δείτε το festival από ψηλά.

Θέλετε να πάτε; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να αναλογιστείτε πόσο μεγάλο έχει γίνει το Goodwood FoS αξίζει να σας πούμε ότι στις αρχές του 2000, οι επισκέπτες έφταναν τους 65.000, ένα νούμερο που αυτή τη χρονιά επισκέφθηκαν μόνο την Κυριακή! Κάποτε λοιπόν ήταν απλά ένα ωραίο “μικρό” event. Πλέον έχει γιγαντωθεί -και όχι τυχαία- και επάξια θεωρείται ως ένα από τα “must to visit” automotive events του πλανήτη. Αρκετοί από εσάς που θα διαβάσετε το άρθρο θα θέλετε να το επισκεφθείτε του χρόνου, οπότε το SpeedSector θέλει να σας προετοιμάσει λίγο για το τι πρέπει να γνωρίζετε. Καταρχήν δεν είναι ένα φθηνό event, όταν για παράδειγμα μόνο το εισιτήριο της Κυριακής κοστίζει.. Διάβασε την συνέχεια του ενδιαφέροντος άρθρου στο Speedsector.com>>
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ