2014-07-31 15:21:36
Φωτογραφία για Δίδυμοι Πύργοι: Πάνω από 2.500 διασώστες έχουν καρκίνο
Περισσότεροι από 2.500 διασώστες, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν προς βοήθεια στο... διπλότρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ στις 9/11 του 2001, σήμερα υποφέρουν από κάποιας μορφής καρκίνου, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της New York Post. Ο αριθμός είναι σοκαριστικός αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περυσινές αναφορές έκαναν λόγο για 1.140 κρούσματα και φέτος ο αριθμός των θυμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί ενώ δεν αποκλείεται περαιτέρω αύξηση στο μέλλον, καθώς χωρίς να το γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι εκτέθηκαν σε πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, σε διοξίνες, σε αμίαντο που είχε χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τους χαμηλότερους ορόφους των κτιρίων του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου και στη βενζίνη, ένα συστατικό των καυσίμων των δύο αεροσκαφών που προκάλεσε ανεξέλεγκτες εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται στοιχεία από το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο νοσοκομείο «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης από τους 37.000 αστυνομικούς, διασώστες και εθελοντές που συνέδραμαν τις ώρες μετά την καταστροφή, οι 2.518 έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Ανάμεσά τους 863 πυροσβέστες.


Η δραματική αυτή αύξηση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ανησυχίες στη Νέα Υόρκη, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς ζητούν αποζημίωση από το Ομοσπονδιακό Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων της 11/7. Ανάμεσά τους ένας συνταξιούχος επικεφαλής Τμήματος της Πυροσβεστικής ο οποίος πρόσφατα έλαβε αποζημίωση ύψους 1.500.000 δολαρίων. Ο 63χρονος έχει νοσήσει από καρκίνο στους πνεύμονες και καρκίνοτου παγκρέατος.

Σύμφωνα δε με μία άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet, οι περισσότερες μορφέςκαρκίνου αφορούν είτε το γαστρο-οισοφαγικό σύστημα είτε το αίμα. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι ο λόγος που υπήρξε τόσο ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου ήταν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της σκόνης των Διδύμων Πύργων και ο μεγάλος αριθμός των χημικών που εμπεριέχονταν σε αυτήν.

Παρόλα αυτά χρειάστηκε να περάσουν 11 ολόκληρα χρόνια για να προστεθούν 58 τύποι καρκίνου στις ασθένειες που αποζημιώνονται μετά το χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012 και παρά τη μελέτη του 2011, χρήματα λάμβαναν μόνο όσοι έπασχαν από άσθμα ή μετατραυματικό σοκ κ.α. καθώς η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών φαίνεται ότι δεν ήταν η κατάσταση των ανθρώπων αυτών αλλά τα οικονομικά μεγέθη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ