2014-07-31 20:22:02
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Νέα αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών
Το δικό του στίγμα θέλει να αφήσει στην Ελληνική Αστυνομία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας επιθυμώντας, όπως φαίνεται, να κρατήσει αποστάσεις από τον προκάτοχό του κ. Νίκο Δένδια.

Τροπολογία για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών κατέθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, κρατώντας, όπως φαίνεται, αποστάσεις από τον προκάτοχό του Νίκο Δένδρα,

Με την τροπολογία επανέρχονται οι γενικοί επιθεωρητές Νοτίου και Βορείου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τροπολογία, «ο συντονισμός και ο έλεγχος των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων εξασφαλίζεται με την προσθήκη δύο βασικών προς τούτο ανωτάτων οργάνων, ήτοι των γενικών επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Οι γενικοί επιθεωρητές Αστυνομίας φέρουν τον βαθμό του αντιστράτηγου Αστυνομίας, είναι άμεσοι βοηθοί του αρχηγού και του υπαρχηγού του Σώματος και έχουν ως βασική αποστολή τη συνεχή εποπτεία, κατεύθυνση, συντονισμό και έλεγχο των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην εκπλήρωση της αποστολής τους».


Η παρούσα διάρθρωση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι: αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, γενικός επιθεωρητής Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, γενικός επιθεωρητής Κλάδου Ασφάλειας και γενικός επιθεωρητής Κλάδου Τάξης.

Επιπλέον καταργούνται οι Διευθύνσεις Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Υποστήριξης των Κλάδων, οι αστυνομικοί διευθυντές Τάξης, οι περιφερειακοί διευθυντές Ασφαλείας και οι περιφερειακοί συντονιστές αλλοδαπών.

Οι αρμοδιότητες τους σε θέματα τάξης, ασφάλειας και αλλοδαπών ανατίθενται στους αντίστοιχους βοηθούς των οικείων Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθυντών.

Ακόμα, σύμφωνα με την τροπολογία «είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση ορισμένων στοχευμένων ρυθμίσεων, όπως η ανάθεση της εποπτείας και του ελέγχου των Διευθύνσεων Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον αρχηγό του Σώματος, η θεσμοθέτηση της εποπτείας της νεοϊδρυθείσας Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών από εισαγγελικό λειτουργό (εισαγγελέα ή αντιεισαγγελέα Εφετών) ώστε να εξασφαλιστούν τα εχέγγυα της λειτουργίας και της δράσης της υπηρεσίας αυτής μέσα από θεσμικές διαδικασίες νομιμότητας, διαφάνειας και ελέγχου, η διάσπαση της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Κλάδου Ασφάλειας σε Διευθύνσεις Δημόσιας Ασφάλειας και Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του Σώματος ως προς τον χειρισμό των θεμάτων δημόσιας και κρατικής ασφάλειας σε κεντρικό επιτελικό επίπεδο, καθώς και η λειτουργία της Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος όχι ως αυτοτελής Κεντρική Υπηρεσία αλλά ως Υποδιεύθυνση της κεντρικής δομής των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, ρύθμιση η οποία θα αποτυπωθεί στο οργανωτικό προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί στο πλαίσιο της εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 39 παρ. 1 του ν. 4249/2014».

Τέλος, όπως λένε αστυνομικοί, ενεργοποιούνται ξανά ουσιαστικά οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών που παρέμεναν «ανενεργές» καθώς λειτουργούσαν χωρίς αρμοδιότητες που είχαν «περάσει» στους κλαδάρχες.

Πηγή: tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ