2014-08-01 00:03:18
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Ηλείας
Μετά από διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του νομού Ηλείας με την παρουσία του Αναπληρωτή Γραμματέα του Κινήματος κ. Αθανάσιου Μπέλτσου, του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου κ. Νικολάου Ντίνου ,του τ. βουλευτή κ. Ιωάννη Κωνσταντόπουλου, πολιτευτών και των συντονιστικών του Κινήματος για το κορυφαίο ζήτημα των απορριμμάτων που απασχολεί το Νομό, προέκυψε ότι:

«Η εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα όσων τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία άσκησαν πολιτική από θέσεις ευθύνης στη διαχείριση των απορριμμάτων, οδήγησε σήμερα στην μετατροπή του Δήμου Πύργου σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.

Η υγεία των πολιτών τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ η ποιότητα ζωής τους έχει υποβαθμιστεί.

Η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και η μετατροπή του Νομού από τις Δημοτικές Αρχές σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή, αναδεικνύει τραγικές και εγκληματικές ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο. Καμία καθυστέρηση δεν μπορεί πλέον να είναι αποδεκτή και απαιτούμε άμεσα λύση από τα αρμόδια υπουργεία.


Ζητάμε άμεσα:

1. Με ευθύνη της Πολιτείας να χρηματοδοτηθεί η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων και η μεταφορά τους σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.Α.), έτσι ώστε να δοθεί τέλος στο μαρτύριο των κατοίκων της περιοχής.

2. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας μόνιμης λύσης συνολικά για την Ηλεία βασισμένη σε νέες τεχνολογίες που θα πληρούν τους περιβαλλοντολογικούς όρους και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα παράσταση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και να ζητηθεί η άμεση παρέμβασή του για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών και η αναζήτηση ευθυνών.

Τέλος ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Παύλος Χαϊκάλης θα θέσει στην Ολομέλεια της Βουλής το ζήτημα και θα προβεί σε παράσταση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο θέτοντας του τις προτάσεις μας και την ανάγκη άμεσης λύσης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ