2014-08-01 08:20:27
Φωτογραφία για Θεσμός η γιορτή βιβλίου της Αρχαίας Ολυμπίας
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία έκθεση βιβλίου. Για την φετινή γιορτή βιβλίου που εκτός από την καθιερωμένη έκθεση, θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων με την συμμετοχή των συγγραφέων, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Δώρα» Δώρα Ευσταθοπούλου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος. Και οι τέσσερις αναφέρθηκαν στην σπουδαία συμβολή του βιβλίου, καλώντας ταυτόχρονα τους φίλους του να κάνουν μια δημιουργική βόλτα στα περίπτερα και στις σελίδες των 10.000 τίτλων από 25 εκδοτικούς οίκους, που θα εκτίθεντο στον χώρο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Αυγούστου. Ξεκινά από την 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 24 του ίδιου μήνα.

Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Δώρα» Δώρα Ευσταθοπούλου, ευχαρίστησε τους δημοτικούς φορείς της Ολυμπίας για τη στήριξη τους και αναφέρθηκε στο θεσμό πλέον της Γιορτής του Βιβλίου της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του ΟΣΕ
. «Φέτος προσπαθήσαμε και πετύχαμε την συμμετοχή 25 εκδοτικών οίκων και θα εκτεθούν πάνω από 10.000 τίτλοι βιβλίων, με έμφαση στην παιδική λογοτεχνία. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί η ζωγράφος από την Αρχ. Ολυμπία, Γεωργία Καραχάλιου, που θα παρουσιάσει έργα της και επί τέσσερις ημέρες θα ζωγραφίζει με τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση» είπε η κα Ευσταθοπούλου. Σε ότι αφορά τις επιμέρους εκδηλώσεις της γιορτής, στις 2/8 (20:30) θα τελεστούν τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και στιχουργούς Γιάννη Καλπούζου «Ότι αγαπάω είναι δικό σου». Την Κυριακή 10 Αυγούστου (20:00) θα παρουσιαστεί η παιδική συγγραφέας Αθηνά Μπίνιου που μαζί με το γιό της θα τραγουδήσει και θα παρουσιάσει το βιβλίο της. Στις 17/8 (20:30) θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους για παιδιά και ενήλικες η Ολυμπιονίκης Άννα Βερούλη και ο σύζυγός της κ. Μιχαλόπουλος. Τέλος στις 24/8 ο αφηγητής παραμυθιών, συγγραφέας και ποιητής Δημήτρης Αβούρης θα παρουσιάσει το βιβλίο «Θα μιλήσουμε με τα παραμύθια». Η κα Ευσταθοπούλου ευχαρίστησε την οικογένειά της για την στήριξη στην οργάνωση της έκθεσης.

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Δώρα Ευσταθοπούλου για την υλοποίηση αυτής της ιδέας που κάθε χρόνο μεγαλώνει και πλαισιώνεται με περισσότερα δρώμενα, ώστε να γίνεται πιο ελκυστική για το κοινό και τους φίλους του βιβλίου. «Καλούμε τους συμπολίτες μας που αγαπούν το βιβλίο, να επισκεφθούν την έκθεση και να έλθουν πιο κοντά στο βιβλίο».

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές αναφερόμενος στην τέταρτη διοργάνωση της γιορτής βιβλίου, λέγοντας πως πραγματικά το ζητούμενο είναι οι είκοσι ημέρες της διοργάνωσης να είναι γιορτή για τόπο. «Θέλουμε να ονειρευτούμε, να προβληματιστούμε και να ξεφύγουμε έστω για λίγο από την γκρίζα καθημερινότητα που βιώνουμε. Αυτές τις ημέρες οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν διασκεδάζοντας, οι μεγάλοι να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Ο δήμος έχει θέσει υπό την αιγίδα του την γιορτή του βιβλίου, εκτιμώντας τη σημαντική αυτή προσφορά και θέλουμε να καλέσουμε τους Ηλείους, τόσο στα εγκαίνια, όσο και σε όλες τις εκδηλώσεις της έκθεσης».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε πως η έκθεση βιβλίου της Αρχ. Ολυμπίας αποτελεί μια ανατρεπτική εμπειρία μέσα στο καλοκαίρι. «Η εποχή που ζούμε απαιτεί να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα. Το βιβλίο είναι ένας αλλιώτικος κόσμος που πλάθεται που αναδεικνύεται και περιμένουμε κάθε στιγμή να φανεί». Ο κ. Γεωργακόπουλος στάθηκε κυρίως στην έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Καραχάλιου, λέγοντας πως αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μικρούς να παίξουν και να δημιουργήσουν μαζί της.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ