2014-08-01 12:19:56
Φωτογραφία για Ανδρέας Λοβέρδος μετά το τέλος της σύσκεψης: Ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση
Ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση... δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

«Να προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και, ιδιαίτερα, στην ΕΕ, να απελευθερώσουμε από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο», ανέφερε.

Πρόσθεσε, επίσης ότι, με αυτό τον τρόπο, «πλάι στο δυσμενές μέτρο της περικοπής των χρηματοδοτήσεων, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια, προσθέτουμε δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται, απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Είπε, επιπλέον ότι πρόκειται για αντίμετρο στις περικοπές 12%- 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα, επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΣ... ΠΛΑΤΕΙΑ (ΚΑΙ) Ο ΣΙΩΠΗΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΣ... ΠΛΑΤΕΙΑ (ΚΑΙ) Ο ΣΙΩΠΗΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ