2014-08-01 19:00:18
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει με τον δρόμο στην Ανατολική;
Μπορεί η χώρα μας να εισέρχεται στην τέταρτη προγραμματική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ) ωστόσο στην Ήπειρο ακόμη οι... οδικές υποδομές εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις βασικές υποδομές.

Δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια τα τελευταία τριάντα χρόνια, που ρέουν οι κοινοτικοί πόροι, όμως η περιοχή, πέραν της Εγνατίας Οδού, δεν κατάφερε να αποκτήσει άλλον πλήρη και σύγχρονο δρόμο.

Δραματική η κατάσταση στο εθνικό οδικό δίκτυο, ακόμη χειρότερη στο επαρχιακό.

Εδώ και μερικούς μήνες η Περιφέρεια Ηπείρου κίνησε τις διαδικασίες για έναν δρόμο στα Τζουμέρκα.

«Βελτίωση- ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού Ανατολικής- Κοτομίστας» με προϋπολογισμό διακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Δύο χιλιόμετρα περίπου το εν λόγω τμήμα που δεν εξυπηρετεί μόνο τις τοπικές ανάγκες αλλά είναι προϋπόθεση για τη σύνδεση των Τζουμέρκων με τη Μπαλντούμα.

Το ποσό διόλου ευκαταφρόνητο Και όλοι θα ήταν ικανοποιημένοι, αν τις τελευταίες ημέρες, δεν φούντωναν οι πληροφορίες στην συγκεκριμένη περιοχή ότι το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου δεν θα ασφαλτοστρωθεί τελικά, αλλά θα αποκατασταθεί με...τσιμέντο!


Το τσιμέντο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ουσιαστική και μακροπρόθεσμη λύση. Άλλωστε όπου ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη μέθοδος τα προβλήματα επανήλθαν πολύ γρήγορα με την ίδια ένταση.

Αν όντως υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός από την Περιφέρεια Ηπείρου, παρότι στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής γίνεται λόγος για ασφαλτόστρωση, ζητούν να ενημερωθούν και προτείνουν ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει ο μισός δρόμος και να γίνει σωστά.

Μία τσιμεντόστρωση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.

Εν έτη 2014 δεν μπορούν να επικρατούν νοοτροπίες τύπου «τσιμέντο να γίνει»!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ