2012-04-25 20:07:21
Φωτογραφία για Δικαιοσύνη: Και τυφλή και... άφραγκη!
της Κατερίνας Μηναδάκη*

Η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή, έχει όμως και αυτή ανάγκες! Όλη η φτώχεια και η ένδεια της χώρας δε θα μπορούσε παρά να αντικατοπτρίζεται και στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου που το μόνο ...μεγαλειώδες πάνω του είναι το όνομα του. Η κατάσταση που επικρατεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου  δε θυμίζει σε τίποτα 2012 αφού μόλις 22 υπάλληλοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη σωρεία των υποθέσεων που καταφτάνει καθημερινά.

Την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία και οι δικογραφίες σχηματίζονται η μία μετά την άλλη καταλήγοντας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η Εισαγγελία Ηρακλείου διαθέτει ελάχιστους ανθρώπους για να κάνει τη δουλειά της. Λίγο οι συνταξιοδοτήσεις, αναφέρουν οι πληροφορίες, λίγο η μετακίνηση υπαλλήλων στο Εφετείο- που παρεμπιπτόντως και αυτό χρειάζεται προσωπικό - η υπηρεσία έχει αποδυναμωθεί σημαντικά και οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί τρέχουν και δε φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες που είναι εξαιρετικά αυξημένες. Αρχικά οι εργαζόμενοι στην Εισαγγελία ήταν συνολικά 35!


Την ίδια στιγμή τα γραφεία γεμίζουν κάθε μέρα που περνά, όλο και περισσότερο, από φακέλους που κοντεύουν να πνίξουν το προσωπικό αφού φτάνουν, κυριολεκτικά, στο ταβάνι ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ούτε χαρτί για το φάξ και το φωτοτυπικό. Τα αναλώσιμα υλικά της υπηρεσίας είναι πλέον πολυτέλεια και όλο το σύστημα δουλεύει με χορηγίες και προσφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου είναι ένας από τους βασικότερους ...χορηγούς της Εισαγγελίας που φροντίζει έτσι ώστε να καλύπτει κάποιες ανάγκες σε επίπεδο αναλώσιμων υλικών. Όσο για την καθαριότητα του χώρου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ολόκληρο το Δικαστικό "Μέγαρο" το καθαρίζει μία μόνο γυναίκα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι καθημερινά περνά από εκεί μέσα το μισό Ηράκλειο, για να γίνουν αντιληπτές και οι ανάγκες του χώρου.

Και βέβαια για όλα τούτα αρμόδιο είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης που φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στις βασικές ανάγκες του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης την ώρα που η δουλειά της είναι αυξημένη όσο ποτέ.

*στο prismanews
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ