2014-08-02 09:48:08
Φωτογραφία για ΥΠΕΣ Κύπρου: Συζήτηση για σημαντικά θέματα της Λάρνακας με ιθύνοντες
Η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαίου και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και το θέμα του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας ήταν μεταξύ των ζητημάτων που συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, οι Πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας Οθωνας Θεοδούλου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμος Μιτίδης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕ Λάρνακας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι «η σύσκεψη ήταν καθ’ όλα εποικοδομητική” και συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των Κανονισμών SEVEZO II και της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου από τη παραλία της Λάρνακας. Το θέμα προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς και έχει καθοριστεί ο χώρος για μετακίνηση τους στο Βασιλικό, με πρώτη προτεραιότητα τα υγραέρια
. “Οι παριστάμενοι εξέφρασαν έντονα το αίτημα να τηρηθούν τα τεθέντα χρονοδιαγράμματα που εξασφάλισε ο Δήμος Λάρνακας με το σχετικό διάταγμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως «αυτό θα δώσει περισσότερη προοπτική στη Λάρνακα γιατί θα ελευθερωθεί ο χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη της επαρχίας».

Ακόμα συζητήθηκε «το θέμα του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, η έναρξη εντός του 2015 των κατασκευαστικών σχεδίων για τη Γ Φάση του δρόμου δηλαδή την Ορόκλινη. Αναφορικά με την Δ Φάση του δρόμου, δηλαδή την Πύλα, εκφράστηκε η διαφωνία της τοπικής αρχής και των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων της περιοχής, όσον αφορά τον υφιστάμενο σχεδιασμό των δύο λωρίδων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών «συζητήθηκε επίσης το θέμα της αξιοποίησης της εγκαταλελειμμένης εσωτερικής αυλής του πρώην τεμένους Ζουχούρι με την καθαρισμό του χώρου και τη μετατροπή του, ύστερα από το αίτημα του Δήμου Λάρνακας και της ΕΤΑΠΛ, σε ένα πλακόστρωτο χώρο με παραδοσιακά εργαστήρια και καταστήματα τα οποία θα έχουν αυστηρά τοπικό χαρακτήρα».

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση, «συζητήθηκε ακόμα το θέμα της ανάπτυξης του αθλήματος της αετοσανίδας και της αδειοδότησης και της εγκατάστασης καθότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι ψηλά στην ατζέντα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, αφού σύμφωνα με μελέτες οι παραλίες δυτικά της Λάρνακας από το Κίτι μέχρι την Αλαμινό, θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ανατολική Μεσόγειο για το συγκεκριμένο άθλημα”. Για το λόγο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του αθλήματος δεδομένου ότι μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες όμως θα πρέπει  να γίνει σωστή αξιοποίηση του πλεονεκτήματος αυτού. Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει να επιλυθούν ορισμένα προβλήματα και ζητήθηκε η συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνεται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ