2014-08-02 11:00:37
Φωτογραφία για Moody’s: Αναβάθμισε κατά 2 βαθμίδες την Ελλάδα
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, προέβη την Παρασκευή η Moody’s, διατηρώντας... «σταθερές» τις προοπτικές της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αναβάθμισε σε Caa1 από Caa2 την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, αποδίδοντας την κίνηση αυτή στη «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης» της Ελλάδας, αλλά και στην βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της.

Ο οίκος εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος κοντά στο 1,6% του ΑΕΠ φέτος.

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση της Moody’ s έρχεται λίγο καιρό μετά τα εύσημα που απέδωσε ο οίκος στην ελληνική κυβέρνηση και αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, ο οίκος αναβάθμισε την Πορτογαλία σε «Ba1» σε μία κίνηση περαιτέρω αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τις χώρες της περιφέρειας.

Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, ο οίκος ανέβαλε την αξιολόγηση, παρά την προσμονή από ελληνικής πλευράς για αναβάθμιση, που πήγαζε αφενός από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και αφετέρου από την επικείμενη τότε επιστροφή της χώρας στις αγορές, μετά από πέντε χρόνια “αποκλεισμού”.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ