2014-08-02 18:46:04
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ανεύθυνοι πολίτες ανάβουν φωτιές ενώ ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς, αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις
Τι και αν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούν; Για κάποιους «δεν καίγεται καρφί». Και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι δεν είναι λίγοι αλλά πολλοί και θέτουν με τις ενέργειές τους σε κίνδυνο ακόμη περισσότερους.

Ανάβουν φωτιές για αγροτικές εργασίες και για να κάψουν ξύλα και χόρτα, και «τάχα μου» περιμένουν στην άκρη της φωτιάς με ένα λάστιχο για να επέμβουν αν «ξεφύγουν» οι φλόγες . Τα περιστατικά στην Αχαία, δυστυχώς πληθαίνουν.

Ακόμη και τις ημέρες που φυσούν ισχυροί άνεμοι, όπως συνέβη την Παρασκευή, αλλά και σήμερα Σάββατο, εκείνοι «τον χαβά τους». Και ύστερα, αν υποστούν τις κυρώσεις που ο Νόμος προβλέπει «φταίει το Κράτος που ενεργεί ως φοροεισπράκτορας»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται καθημερινα «βροχή» από κλήσεις πολιτών ακόμη και οδηγών, που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες διαπιστώνουν ότι κάποιοι έχουν βάλει φωτιά για να κάψουν χόρτα ή ξύλα.

Μέχρι τώρα φύλαξε ο Θεός. Αν όμως συνεχίσουν οι «άρχοντες της υπαίθρου» το καταστροφικό τους έργο, τότε κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις συνέπειες

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ