2014-08-03 12:39:39
Φωτογραφία για Ηλεία: Αναδιάρθρωση στην αναδιάρθρωση για την ΕΛ.ΑΣ.
Το στίγμα του θέλει να αφήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και προχωρά σε αναδιάρθρωση στην αναδιάρθρωση. Όπως είχαμε αναφέρει με ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα, η αναδιάρθρωση όπως αυτή επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί μετά την ψήφισή της την άνοιξη στη Βουλή, δεν «περπάτησε» με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσλειτουργίες και προβλήματα στις υπηρεσίες. Τα περισσότερα από όσα εφαρμόστηκαν θα καταργηθούν και θα επιστρέψουν οι υπηρεσίες – όπως όλα δείχνουν – στο καθεστώς που επικρατούσε πριν.

Πρακτικά φαίνεται πως θα καταργηθούν οι αστυνομικοί διευθυντές Τάξης, ανά νομό και θα υπάρξουν και πάλι Αστυνομικοί Διευθυντές που θα έχουν στην ευθύνη τους το σύνολο των υπηρεσιών του νομού και την Ασφάλεια που είχε ως σημείο αναφοράς την Περιφερειακή Γενική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, τόνισε ότι «με το τελευταίο σχέδιο νόμου της αναδιάρθρωσης, έχουν προκληθεί κάποιες ανωμαλίες
. Είναι κάτι που βιώνουμε έντονα τους τελευταίους δύο μήνες από την εφαρμογή του νόμου. Ο νόμος αυτός έχει κενά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει όπως είχαν οραματιστεί κάποιοι. Σίγουρα υπήρχε κάποια στρατηγική και στόχος, που αφορούσε στη συγχώνευση των υπηρεσιών και στην δημιουργία ενός πιο ευέλικτου σχήματος, όπου οι υπηρεσίες θα είχαν εξειδίκευση, έτσι ώστε να μπορεί το αστυνομικό προσωπικό να είναι περισσότερο αποτελεσματικό. Ο νόμος είχε πολλά κενά που όπως φάνηκε στην πράξη δημιούργησαν δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει πλήρως ο νόμος για την αναδιάρθρωση αλλά να αλλάξει και να αντιμετωπιστούν και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Ελληνική Αστυνομία είναι μια και η δράση της ενιαία. Ο διαχωρισμός δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Οι συνδικαλιστές θέλουμε το διάλογο με το υπουργείο έτσι ώστε να μεταφέρουμε τα προβλήματα όπως τα έχουμε βιώσει. Από την άλλη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τίθενται θέματα για την αναδιάρθρωση χωρίς να έχει έρθει σε δημόσια διαβούλευση και κυρίως σε διάλογο με τους συνδικαλιστές για να καταθέσουμε τις απόψεις μας».

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ