2014-08-03 13:57:36
Φωτογραφία για ΗΠΑ: 15 φορές ισχυρότερη η ένεση που χορηγήθηκε στον θανατοποινίτη
Η θανατηφόρα ένεση που χορηγήθηκε στον θανατοποινίτη από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν 15 φορές πιο ισχυρή από την προβλεπόμενη δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο Τζόζεφ Γουντ «λαχάνιαζε και ξεφυσούσε» για περισσότερο από μία ώρα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του.

Η κακότεχνη θανατηφόρα ένεση – η τρίτη εκτέλεση που πήγε «στραβά» στις ΗΠΑ φέτος – τροφοδότησε μια συζήτηση για τη θανατική ποινή και την αποτελεσματικότητα του θανατηφόρου κοκτέιλ φαρμάκων.

Οι δήμιοι του Γουντ του χορήγησαν τόσο ένα ηρεμιστικό όσο και ένα παυσίπονο σε δόση 15 φορές πιο ισχυρή (50 χιλιοστόγραμμα), σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η αναισθησιολόγος Κάρεν Σίμπερτ δήλωσε πως «είναι αρκετά εντυπωσιακή η ποσότητα του φαρμάκου», ενώ πρόσθεσε πως οι ασθενείς που ναρκώνονται πριν από μία επέμβαση λαμβάνουν συνήθως λιγότερο από 2 χιλιοστόγραμμα από το ηρεμιστικό μιδαζολάμη και το παυσίπονο υδρομορφόνης.


Η κακότεχνη εκτέλεση του Γουντ είναι το τρίτο περιστατικό στη σειρά, μετά από αυτές στο Οχάιο και την Οκλαχόμα. Οι πολιτείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη θανατηφόρο ένεση, όπως ποιες φαρμακευτικές εταιρείες χορηγούν τα φάρμακα και ποιος τα διαχειρίζεται, λόγω των ανησυχιών για παρενόχληση.

Υπό πίεση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ προκειμένου να βρουν πηγές για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις θανατηφόρες ενέσεις, μετά την απαγόρευση των ευρωπαϊκών φαρμακευτικών εταιρειών να χορηγήσουν τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στις θανατικές ποινές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ