2014-08-03 20:54:11
Φωτογραφία για Δ. Τριανταφυλλόπουλος: Σκόπιμο από εξωθεσμικούς παράγοντες... το προτεινόμενο χτύπημα στον Περιφερειακό Τύπο!
Με αφορμή την επίμαχη διάταξη του "Πολυνομοσχεδίου" που συζητείται στη Βουλή αυτές τις μέρες και καταργεί τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των προκηρύξεων του Δημοσίου και των Δήμων στον Περιφερειακό Τύπο,ο Υπ. Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η δαπάνη των Φορέων του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν στις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις Συμβάσεων και Προκηρύξεων στο Περιφερειακό Τύπο είναι δυσανάλογη των οικονομικών απωλειών και των απωλειών θέσεων εργασίας στα Μ.Μ.Ε που τις φιλοξενούν, μετά την πιθανή κατάργησή τους!Κατά συνέπεια δεν είναι πιστευτό ότι η διάταξη αυτή κινείται στην κατεύθυνση εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά - γι' άλλη μία φορά - συντελείται προσπάθεια συρρίκνωσης του ήδη προβληματικού Περιφερειακού Τύπου προς όφελος των μεγάλων και "γνωστών" Εκδοτικών Συγκροτημάτων της Αθήνας, που ενώ καρπώνονται το 90% της διαφημιστικής "πίτας" του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, βάλθηκαν σκόπιμα - ως εξωθεσμικοί παράγοντες του τόπου - να τελειώσουν ό,τι έχει μείνει από Μ.Μ.Ε στην Ελλαδική Περιφέρεια,μόνιμο και ύστατο αποκούμπι των πολιτών, των συλλόγων και των αιρετών αρχών για την ενημέρωση και τη διεκδίκηση λύσεων σε καθημερινά ζητήματα των τοπικών κοινωνιών.Επειδή η Κυβέρνηση "Σαμαρά" ξέρει καλά τις οικονομικές ανάγκες, την προσφορά και τη χρησιμότητα του Περιφερειακού Τύπου, έχει επιδείξει δε ανθεκτικότητα στα πολλαπλά "θέλω" των αδηφάγων Αθηνοκεντρικών Μ.Μ.Ε που θέλουν ν' ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, πολιτικούς και κόμματα, θα πρέπει να αποδείξει πως δεν σύρεται πίσω από τέτοιες πρακτικές
. Άλλωστε τα μεγάλα Κανάλια και οι μεγάλες Εφημερίδες έχουν πολλάκις γευτεί "χαριστικές" καταστάσεις επί των οικονομικών τους"!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ