2014-08-04 11:45:00
Φωτογραφία για Η BMW Team RLL στην έκτη και έβδομη θέση στο Brickyard Grand Prix
Παρότι και οι δύο BMW Z4 GTLM της BMW Team RLL επέδειξαν ταχύτητα στα δοκιμαστικά και στις κατατακτήριες δοκιμές και ‘οδήγησαν’ σε κάποιες φάσεις το Brickyard Grand Prix της Παρασκευής, ο αγώνας έληξε άδοξα χωρίς κάποια να καταφέρει να φτάσει στο βάθρο του Indianapolis Motor Speedway.

Ο έβδομος γύρος του 2014 United SportsCar Championship (USCC) και ο πρώτος αγώνας της νέας κατηγορίας σπορ αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκε στο Indianapolis Motor Speedway μήκους 2.435 μιλίων και 14 στροφών, ήταν ένα δράμα. Οι επαφές με άλλα αυτοκίνητα λόγω εξαιρετικά σφιχτού ανταγωνισμού επιβράδυναν και τις δύο BMW, υποβιβάζοντας τους Andy Priaulx (GB) και Bill Auberlen (US) στην έκτη θέση και τους John Edwards (US) και Dirk Müller (DE) στην έβδομη στο τέλος του αγώνα των 105 γύρων, διάρκειας 2 ωρών και 45 λεπτών.

Στην κατηγορία GTD, η BMW Z4 GTD της Turner Motorsport, με οδηγούς τους Dane Cameron (US) και Paul Dalla Lana (CA), λόγω ατυχίας τερμάτισε 15η.


Bobby Rahal (Διευθυντής Ομάδας, BMW Team RLL):

«Εμπλακήκαμε σε κάποια περιστατικά στις επανεκκινήσεις και καταστρέψαμε το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου με Αρ. 56. Πιστεύω ότι χάσαμε αρκετή αεροδυναμική πίεση, και ήμασταν πολύ αργοί στις ευθείες. Με τα μισά από τα εμπρός αεροδυναμικά εξαρτήματα να λείπουν, δεν μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μία νίκη. Ο ρυθμός μας στην αρχή του αγώνα ήταν καλός μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το αυτοκίνητο με Αρ. 55 είχε ομοίως δύσκολο αγώνα. Συνολικά, ήταν μία πολύ απογοητευτική ημέρα».

Bill Auberlen (BMW Z4 GTLM Αρ . 55):

«Ήμασταν πολύ γρήγοροι σε κάθε φάση των δοκιμαστικών και η κατάταξή μας ήταν P2 και P5. Πίστευα ότι είχαμε καλές προοπτικές, αλλά το πρόβλημα ήταν τα πολλαπλά ατυχήματα στην πίστα. Και τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές και εμφάνισαν αδυναμία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά η ομάδα ήταν άψογη και, μαζί με τη Michelin, μας έδωσε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμασταν. Η ζημιά στο αυτοκίνητο τελικά ήταν αυτή που μας καθυστέρησε. Νιώθω άσχημα για την ομάδα. Ήμασταν τυχεροί που τερματίσαμε».

Andy Priaulx (BMW Z4 GTLM Αρ. 55):

«Ήταν ένας ζόρικος αγώνας. Κάναμε ένα καλό πρώτο stint και φαινόμασταν πολύ ζωηροί. Δυστυχώς, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο με χτύπησε από πίσω, έκανα τετακέ και το αυτοκίνητο έπαθε ζημιά. Στην επανεκκίνηση έπεσα από την θέση Ρ1 στη Ρ6. Το αυτοκίνητο ήταν δυνατό όλο το Σαββατοκύριακο σε χρόνους γύρου, γι αυτό πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια θετικά από τις επιδόσεις μας».

John Edwards (BMW Z4 GTLM Αρ . 56):

«Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, αλλά δυστυχώς ο συγκεκριμένος ήταν ένας ακόμα αγώνας που θέλω να ξεχάσω. Φάνηκε ότι ήμασταν καλοί στο ξεκίνημα. Η Ferrari έκανε ένα λάθος και περάσαμε μπροστά με το αυτοκίνητο αρ. 55 στη θέση P2. Με τις αλλεπάλληλες κίτρινες σημαίες ο αγώνας μετατράπηκε ξανά σε σφαγή. Έχασα χρόνο σε κάποια σημεία κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ πάθαμε ζημιές λόγω του συνωστισμού και των πιο αργών αυτοκινήτων PC».

Dirk Müller (BMW Z4 GTLM Αρ . 56):

“Ο αγώνας αποδείχτηκες ιδιαίτερα δύσκολος για μένα σήμερα. Λόγω της ζημιάς στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, η τελική μου ταχύτητα μειώθηκε κατά 10 χλμ. στη μεγάλη ευθεία. Βρήκα τρόπο να το ξεπεράσω και οι χρόνοι γύρου μου ήταν στην πραγματικότητα πολύ καλοί. Στην αρχή που ‘οδηγούσαμε’ τον αγώνα, σκέφτηκα ότι σήμερα θα ήταν η ημέρα μας, μέχρι που μας χτύπησαν …».

Δημοσίευση by Autocarnet.

Δημοσίευση by Autocarnet.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ