2014-08-04 21:14:21
Φωτογραφία για Οργή για λάθη και καπέλα στο νέο φόρο ακινήτων - Τραβάει τα... μαλλιά του ιδιοκτήτης ακινήτου στην Αχαΐα
Δεν πιστεύουν στα μάτια τους ιδιοκτήτες ακινήτων βλέποντας στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά του νέου φόρου. Φόρο μέχρι και 200% πάνω θα κληθούν να πληρώσουν κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Για παράδειγμα, σε ακίνητο στο χωριό Ερίμανθος Αχαΐας το οποίο είχε πέρσι αντικειμενική αξία 17.000 ευρώ, φέτος εμφανίζεται να έχει αντικειμενική αξία 112.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τεράστια επιβάρυνση φόρου για τον ιδιοκτήτη του.

Αλλά ακόμη και ιδιοκτήτης κενού διαμερίσματος 20ετίας στο 2ο όροφο στη Γλυφάδα, που πέρσι πλήρωσε 228 ευρώ, φέτος ο φόρος φθάνει στα… 1.228 ευρώ.

Πρόβλημα στα εκκαθαριστικά του νέου φόρου ακινήτων καταγράφεται στις συζύγους και τα ανήλικα παιδιά, που δεν είναι πιστοποιημένα στο TAXISnet, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν εμφανίζονται τα εκκαθαριστικά του νέου φόρου. Αυτό σημαίνει, ότι αν δεν ανοίξει το σύστημα, θα πρέπει να περάσουν από την Εφορία, για να πάρουν τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Εν τω μεταξύ, μετά τις έντονες αντιδράσεις αλλά και τα επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν, το υπουργείο Οικονομικών μελετά μειώσεις φόρων, αλλά και απαλλαγές με εισοδηματικά κριτήρια.

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA εδώ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ