2014-08-05 09:00:39
Φωτογραφία για Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ!
Με αντικειμενικές τιμές έως και δέκα φορές υψηλότερες από τις πραγματικές υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ σε χωριά ολόκληρα, από τα Τρίκαλα και τη Φλώρινα έως την Ηλεία, την Κεφαλονιά και την Εύβοια, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι να βρίσκονται στα πρόθυρα… εγκεφαλικών! Τα περιστατικά που αναδεικνύουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι είναι από τραγελαφικά έως εξοργιστικά! Παρατηρούνται φαινόμενα, (πέραν των λαθών που οφείλονται σε παραλείψεις φορολογουμένων με κλασσικότερη όλων να μην έχει δηλωθεί ο όροφος ενός διαμερίσματος οπότε ο φόρος να υπολογίζεται ωσάν το διαμέρισμα να ήταν στον έκτο, με τον υψηλότερο συντελεστή), όπου σε ακίνητα ''στα μπετά'' δεν έχει περάσει η έκπτωση του 60% που προβλέπεται για ημιτελή κτίσματα, ή σε περίπτωση συνιδιοκτησίας τα εκατοστά συμμετοχής στο ακίνητο αθροιζόμενα, ξεπερνούν το 100%.

Όπως αναφέρει ο σημερινός τύπος, σε προϊστάμενο Εφορίας στο κέντρο της Αθήνας, για ένα σπίτι το οποίο κατέχει 50-50 με τη σύζυγό του χρεώθηκε ΕΝΦΙΑ για το 50% στη σύζυγο και 100% για τον ίδιο
. Έτσι ο φόρος που βεβαιώθηκε αντιστοιχεί σε ενάμιση σπίτι Σε γονείς που έχουν περάσει την ψιλή κυριότητα στα παιδιά τους, ο νόμος ορίζει πως ο φόρος επιμερίζεται στον επικαρπωτή και στον έχοντα την ψιλή κυριότητα του ακινήτου. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, ο φόρος έχει χρεωθεί διπλός.

Το πιο εκτεταμένο φαινόμενο όμως είναι αυτό που αφορά σε οικόπεδα της περιφέρειας για τα οποία δεν υπάρχει συντελεστής οικοπέδου, ή συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου. Έτσι, ο φόρος υπολογίστηκε με βάση τις αντικειμενικές αξίες των πλησιέστερων πόλεων και ο φόρος εκτοξεύθηκε στα ύψη!

Μήπως κάποιοι εκεί στο ΥΠΟΙΚ, πρέπει να επισκεφθούν επειγόντως το...Αιγινήτειο, πριν μας τρελάνουν όλους εμας τους υπόλοιπους;

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ