2014-08-05 16:06:06
Φωτογραφία για Οικόπεδο Άντρης Αναστασιάδη: Πουλήθηκε 500.000 ευρώ, εκτιμήθηκε 700.000. Τι συμβαίνει;
Στο στόχαστρο και πάλι η περιβόητη πώληση του οικοπέδου από τον Αρχιεπίσκοπο στην πρώτη κυρία Άντρη Αναστασιάδη στην περιοχή Καλόγηροι στη Λεμεσό. Τη διαφορά εντόπισε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία απέστειλε επιστολή-ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο. Με την επιστολή καλείται ο Υπουργός Εσωτερικών να απαντήσει πώς το συγκεκριμένο οικόπεδο εκτιμήθηκε πολύ πρόσφατα στις 500 χιλιάδες ευρώ από λειτουργούς του Κτηματολογίου Λεμεσού, ενώ για σκοπούς φορολόγησης ακίνητης ιδιοκτησίας εκτιμήθηκε και πάλι από το ίδιο τμήμα του Κτηματολογίου  στις 700 χιλιάδες ευρώ. Θυμόμαστε όλοι τον ντόρο που είχε γίνει για τη χαμηλή τιμή πώλησης και τη μη πειστική απάντηση που είχε δώσει τότε τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η πρώτη κυρία. Η κ. Χαραλαμπίδου θέτει καίρια ερωτήματα στην επιστολή της, που αφήνουν και πάλι εκτεθειμένους την Αρχιεπισκοπή, την πρώτη κυρία, αλλά και τον αναπληρωτή διευθυντή του Κτηματολογίου που έδωσε τότε την εκτίμηση τού οικοπέδου (και ο οποίος πρόσφατα πήρε προαγωγή).


Επιστολή Ειρήνης Χαραλαμπίδου

«Καλείται ο αρμόδιος υπουργός να μας ενημερώσει κατά πόσο θα διεξαχθεί έρευνα σε σχέση με εκείνους τους λειτουργούς του Κτηματολογίου Λεμεσού οι οποίοι υπό την επίβλεψη του κ. Τσολάκη (τότε ήταν τότε Διευθυντής του Κτηματολογίου Λεμεσού και σήμερα αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Διευθυντή του Κτηματολογίου) προέβησαν στην εκτίμηση του πολυσυζητημένου οικοπέδου που αγόρασε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή Καλόγηροι στη Λεμεσό. Το συγκεκριμένο οικόπεδο εκτιμήθηκε πολύ πρόσφατα στις 500 χιλιάδες ευρώ από λειτουργούς του Κτηματολογίου Λεμεσού, ενώ για σκοπούς φορολόγησης ακίνητης ιδιοκτησίας εκτιμήθηκε και πάλι από το Kτηματολόγιο στις 700 χιλιάδες ευρώ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι:

  Πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι λειτουργοί του Κτηματολογίου έχουν κάνει δύο διαφορετικές εκτιμήσεις μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών;

Προκύπτει επίσης θέμα κατά πόσο χρησιμοποιούνται σήμερα άλλοι συντελεστές εκτίμησης, προκειμένου το κράτος να εισπράττει περισσότερα σε βάρος του πολίτη. Συντελεστές οι οποίοι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία των ακινήτων.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει και θεωρείτε ότι οι εκτιμήσεις που έγιναν για τη φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας  είναι οι σωστές, τότε προκύπτει μείζον θέμα για δημόσιους λειτουργούς και για όσους επόπτευσαν και ενέκριναν και οι οποίοι έδωσαν τις πρώτες εκτιμήσεις με σκοπό να τερματισθεί η δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα της αγοράς οικοπέδου της συζύγου του Προέδρου στους Καλόγηρους.

Ως εκ τούτου, καλείται ο αρμόδιος υπουργός να ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας τόσο για τον τότε Προϊστάμενο του Κτηματολογίου Λεμεσού, που επόπτευε την εκτίμηση και σήμερα αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Διευθυντή του Κτηματολογίου, όσο και για τους άλλους λειτουργούς, οι οποίοι εμπλέκονται στο θέμα».

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα απαντήσουν τώρα ο Αρχιεπίσκοπος και η πρώτη κυρία και πώς θα δικαιολογήσουν την αύξηση της αξίας σε εποχή που μόνο πτώση υπάρχει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ