2014-08-06 19:35:04
Φωτογραφία για Επιστολή - καταγγελία αναγνώστη για γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο!
Αγαπητό tromaktiko,

αυτή είναι η επιστολή/καταγγελία προς το ταξιδιωτικό πρακτορείο “ΔΡΟΜΕΑ” Εχω ταξιδεψει μαζι σου απο περυσι , 3 φορες συνολικα , περυσι ειχα παει 7 μερες Δαλματικες Ακτες , φετος τις αποκριες στη Βενετια, και προσφατα 9 μερες εκδρομη στην Πολωνια.

Το τελευταιο μου ταξιδι ομως θα μου μεινει αξεχαστο , και οχι μονο σε μενα  αλλα και στους υπολοιπους 48 συνταξιδιωτες μου. Γι' αυτο αποφασισα να σου πω ενα μεγαλο «ευχαριστω» και για να μαθουν και οι επομενοι που θα διαλεξουν να πανε καπου μαζι σου , να ξερουν τι τους περιμενει .

Και αρχιζω:

Αρχικα το ταξιδι θα ξεκινουσε καθε Κυριακη , και θα τελειωνε καθε επομενη Δευτερα , κλεινω λοιπον τις ημερομηνιες που ηθελα , για τελος Ιουλιου αναχωρηση . Δεν εδωσα βεβαια προκαταβολη , επειδη ηταν σχετικα νωρις ακομη . Παρολα αυτα ομως , και επειδη δεν ειμαι απο Θεσσαλονικη , φροντισα να κλεισω ξενοδοχειο για την επιστροφη μου για να μεινω το βραδυ στη Θεσσαλονικη , καθως και εισητηριο με το κτελ . Ολο  το ποσον το ειχα καταθεσει εφαπαξ μετα απο 20 μερες περιπου , και πολυ πριν την ημερα της αναχωρησης , οταν εντελως ξαφνικα βλεπω στην σελιδα  οτι η αναχωρηση θα γινοταν καθε Σαββατο , και θα τελειωνε , καθε επομενη Κυριακη.


Σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με καποια κυρια απο το γραφειο γιατι τετοια αλλαγη και γιατι δεν ενημερωθηκα οπως επρεπε,μου απαντησε οτι θα γινοταν καποια στιγμη ( ισως και μετα απο το ταξιδι, who knows ?)  και οτι αυτο εγινε γιατι οι περισσοτεροι δεν μπορουσαν να παρουν αδεια 2 εβδομαδες και ετσι τους ταιριαζε καλυτερα . Πιο flexi γραφειο δεν γινεται ειπα , αφου σκεφτεστε και τον καθενα!!

Παει αυτο , ετσι αλλαζω την κρατηση στο ξενοδοχειο , μια μερα πριν δηλαδη αποτι ειχα κανει , οπως  και το εισητηριο για το κτελ.

Και ετσι περνουσε ο καιρος εν αναμονη της αναχωρησης και αφου ειχα κανει απειρα τηλεφωνηματα για την ωρα της αναχωρησης , η οποια ηταν προγραμματισμενη για τις 5 το πρωι του Σαββατου .

Ωσπου ξαφνικα  60 ωρες πριν την αναχωρηση , δηλαδη Τεταρτη απογευμα , λαμβανω το επισημο πλεον email, το οποιο εγραφε μονο την ωρα της αναχωρησης , ( 12 το μεσημερι του Σαββατου ) και πολεις διαφορετικες για την 1η και τελευταια ημερα  των διανυκτερευσεων . Παιρνω λοιπον παλι τηλεφωνο και μου απαντανε οτι « θα ερχοταν το λεωφορειο απο Αθηνα , και επρεπε να εξυπηρετησουμε και τους υπολοιπους που θα ταξιδευαν μαζι »  και ηταν σωστο !! Γιατι αυτοι ηταν 36 μαζι με τους υπολοιπους απο Βολο , και Λαρισα , και εμεις απο Θεσσαλονικη μονο 9 !!

Κανονικα θα επρεπε να σας προτεινουν να παρετε το βραβειο ανθρωπιας , αφου σκεφτεστε ολο τον κοσμο ! Θα το προτεινω σε καποια απονομη νομπελ να το κανουν !!  Οποτε παλι αλλαζω μονο το εισητηριο του κτελ και αντι το βραδυνο της Παρασκευης  , παιρνω το πρωτο στις 6,20 του Σαββατου ! Μπραβο ρε παιδια , εμενα σκεφτηκατε οταν το κανατε αυτο , για να μην περιμενω εκει εξω στο γραφειο σας απο τις 2,30 το βραδυ που θα εφτανα μεχρι τις 5 το πρωι ! Μεσα στην νυχτα, ποιος ξερε , ισως με ληστεψει καποιος !

Παμε στην συνεχεια της εκδρομης λοιπον.

Αφου ανεβηκαμε στο λεωφορειο στις 12,45 , εμεις απο βορειο Ελλαδα δεν ειχαμε θεσεις και καθισαμε οπου βρηκαμε , και οπως ξερεις εγινε το σωσε ! Αυτο μαλλον το εκανες για να μας κρατας σε εγρηγορση για να μην πλητουμε κατα την διαρκεια του ταξιδιου !

Το επομενο πρωι αφου ειχε παρει ο ξεναγος μας τηλεφωνο στο γραφειο για τις θεσεις , του απαντησε ο υπ(αν)ευθυνος του γραφειου να καθισουμε οπου θελουμε , και αυτο περιμεναμε αλλωστε να πει , γιατι να δινουμε λυση σε ενα προβλημα που δεν υπαρχει ? Δεν ηταν και «εθνικο» ζητημα  αλλωστε !!!

Φτανουμε λοιπον στο πρωτο ξενοδοχειο , το οποιο ειπα πριν οτι εγινε αλλαγη , απο Βελιγραδι , φτασαμε να διανυκτερευσουμε σε ενα κ@λοχωρι που λεγεται Parasin  αλλα επρεπε να ειμαστε υπερηφανοι που μειναμε σε αυτο το ξενοδοχειο (http://petrus.rs ) γιατι αποτι μας ειπε την αλλη μερα ο ξεναγος μας , ειχε παρει το 1982 !! Tο πρωτο βραβειο αρχιτεκτονικης μεταξυ των κομμουνιστικων κρατων , κοιτα να δεις , και εμεις ολοι  ειμασταν τοσο αχαριστοι που λεγαμε ποσο μικρα ηταν τα δωματια , οτι δεν ειχε καπου να ακουμπησεις την βαλιτσα , στο μπανιο εμπαινες μονο πλαγιως , αχαριστια δηλαδη , ειμαστε τελικα πολυ αχαριστοι οι Ελληνες!!

Επρεπε να ειμαστε περηφανοι που μειναμε σε ενα τοσο βραβευμενο ξενοδοχειο, την εποχη του παππου μου..

Φευγουμε απο κει , και φτανουμε στη Bουδαπεστη ! το ξενοδοχειο μας (www.casasol.hu ) και στο ενημερωτικο που λάβαμε αλλα και εξω απο το κτιριο εγραφε 4* αλλα πρεπει να ειχε συννεφια εκεινο το βραδακι που φτασαμε και εμεις βλεπαμε μονο ........... 2 αστερια , και εκεινα τρεμοπαιζαν!

Το μονο «κακο» ηταν οτι ειχε ψυγειο και μπορουσαμε να βαλουμε κατι μεσα να εχουμε να δροσιζομαστε . Tο πρωινο ομως ηταν τελειο !!!!!! δεν ειχε την ποικιλια που εχουν τα περισσοτερα ξενοδοχεια και αυτο για να μην κακομαθαινουμε και χαλαμε την σιλουετα μας , ειχε μονο σαλαμι και κασερι , και βουτυρο και μελι , αλλα τα κοβανε φρεσκα , εκεινη την ωρα μολις τελειωναν και ερχοταν μετα απο ενα 20λεπτο με μισογεματο τον δισκο !!! Η τραπεζαρια ηταν σε 3 επιπεδα και σε στυλ oriental , με σεντονια και κουρτινες απο πανω απο τα τραπεζια , υποψιαζομαι οτι απο πανω το ταβανι θα ηταν ξυλινο και θα επεφταν βρωμιες , αυτο ομως μην το πειτε πουθενα και μου κανουν καμμια μυνηση για δυσφημιση ! Τα φρουτα της φρουτοσαλατας ομως πρεπει να ηταν απο το προηγουμενο γκρουπ,γιατι ηταν καπως «σκουρα» αλλα οπως ολα τα παλια , εχουν αλλη αξια !!!

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο τηλέφωνο 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]

Το τριτο και το τεταρτο μας βραδυ ηταν στην Κρακοβια , ενα ωραιο ξενοδοχειο , (www.junior.krakow.pl) το οποιο ομως δεν ειχε κλιματισμο , και επρεπε να το καταλαβω οτι μας σκεφτεστε γιατι κανει κακο στην υγεια , θελετε να παθουμε καμμια ψυξη η καμμια πνευμονια και να χαλασουμε το ταξιδι μας ? Αλλοιμονο . Ασε που ηταν και καπου 20 λεπτα με το λεωφορειο απο την πολη , και δεν περνουσε ουτε συγκοινωνια απο κει , και αυτο παλι το κανατε για καλο μας , μπορουσαμε να χαθουμε και μετα θα μας ψαχνατε !

Το πεμπτο και το εκτο βραδυ ηταν στην Βαρσοβια , (www.hotelarkadiawarsaw.com) αλλα επειδη ειναι η πρωτευουσα της Πολωνιας επρεπε να εχει και κλίματισμο ? Δεν το καταλαβα αυτο , τι πολυτελειες ειναι αυτες ? Το δικο μου δωματιο ηταν 2,80 χ 3,00 , θα μπορουσε να ειναι σταση αστικου λεωφορειου και γιατι να ειναι περισσοτερο ? Θα το αγοραζαμε ? Περαστικοι ειμασταν απο κει . τα μπροστινα δωματια που εβλεπαν σε δημοσιο δρομο ειχαν πολυ φασαρια και αφου δεν μπορουσες να κοιμηθεις απο τον θορυβο , εκλεινες και το παραθυρο και εκανες « σαουνα by night » 2 σε 1 δηλαδη , και υπνο και σαουνα .

Τα πισω δωματια ηταν καπως λιγοτερο πολυτελες ! Δεν ειχαν σαουνα γιατι δεν ειχε φασαρια , αλλα αν ηθελες το εκανες !

Το προτευλευταιο μας βραδυ ηταν στην Μπρατισλαβα ! (http://en.hotelset.sk) εκει .......... τι να πω ? Τετοιο «απαισιο» ξενοδοχειο δεν εχω ξαναδει , θα μπορουσε να ειναι και 40 μ το δωματιο , ακριβως για dancing with the stars ! το κρεβατι ηταν τοσο «χαλια» , που το επομενο πρωι δεν ηθελες να σηκωθεις για να φυγεις . )

Αλλα το πιο «καλο» , μας το αφησατε για το τελος . (www.hoteldabi.com)

Το αρχικο προγραμμα ελεγε διανυκτερευση Βελιγραδι η Νις αλλα επειδη μαλλον σε αυτες τις μεγαλες πολεις θα ξοδευαμε αρκετα χρηματα , το αλλαξατε , ποσο μας σκεφτεστε τελος παντων ?

Αφου ειχαμε ενημερωθει απο καποιους που ηταν μαζι μας στο λεωφορειο και ειχαν περασει απο αυτο το ξενοδοχειο και περυσι , περιμεναμε με μεγαλη αγωνια να περασουμε εκει την τελευταια μας βραδυα .

Με το που φτασαμε εκει κατα τις 10 το βραδυ , ειχε ενα γαμο στο υπογειο , στην αιθουσα δεξιωσεων. Εμεις πηγαμε για φαγητο στο μεταξυ , και αφου τελειωσαμε στις 11 περιπου , αφησαμε τα πραγματα στο δωματιο , χωρις καν να ανοιξουμε τις βαλιτσες , και βγηκαμε εξω , θα ξυπνουσαμε ετσι κι αλλιως στις 3,15 για να αναχωρησουμε στις 4 το πρωι , οποτε ειπαμε αφου και στο ξενοδοχειο δεν θα κοιμηθουμε, ας βγουμε εξω . Γιατι και οι μεγαλυτεροι σε ηλικια που αποφασισαν να μεινουν στο ξενοδοχειο , δεν κοιμηθηκαν γιατι ειχε τραγουδια απο το γαμο ,αλλα και ουτε ξαπλωσαν στο κρεβατι γιατι τα σεντονια ειχαν μια «κιτρινη» αποχρωση , μαλλον ηταν απο την αντανακλαση του φεγγαριου , δεν θελω να ακουω χαζα οτι ηταν βρωμικα !!!! Κκαι οσοι πρσπαθησαν να ανοιξουν τις βαλιτσες τους , το μετανοιωσαν και τις εκλεισαν παλι γιατι το δωματιο ειχε μερικους επισκεπτες που περιπλανοντουσαν για να μην πλητουν απο μοναξια οι πελατες ! Και ενα πρωτοτυπο συστημα αφυπνισης και πολυ οικολογικο , ηταν αυτο που περνουσε απο τα δωματια η κοπελα και χτυπουσε την πορτα με ολη της την δυναμη και κατι ελεγε στα σερβικα , μαλλον « αντε παρτε δρομο τωρα , αρκετα σας ανεχτηκαμε » γιατι οπως ξερετε τα τηλεφωνα εκπεμπουν ακτινοβολια και το ξενοδοχειο ηταν της «πρασινης αναπτυξης»

Οταν ρωτησα γιατι δεν εχει wifi σημα , μου απαντησαν οτι φταιει ο καιρος !!! Μαλλον δεν πιανει οταν εχει σκοταδι.

Με αυτα και τα αλλα , φτασαμε στην Θεσσαλονικη στις 1 το μεσημερι , ενω κανονικα θα φταναμε το βραδυ , γιαυτο και εκλεισα και δωματιο για να μεινω εκει το βραδυ, αν μου λεγατε οτι θα επειστρεψουμε το μεσημερι , θα εφευγα με το λεωφορειο αμεσως, αλλα επρεπε να επιστρεψουν και οι Αθηναιοι , επρεπε να προλαβουν και μερικοι το πλοιο για Κρητη , δηλαδη επρεπε να κανουμε ολα τα χατηρια , κατα τα αλλα η αναχωρηση θα γινοταν απο Θεσσαλονικη οπως και η αφιξη .

Συγγνωμη αν ξεχασα κατι να αναφερω , ελπιζω να το αναφερουν οι συνταξιδιωτες μου.

Το συμπερασμα ειναι οτι περασαμε τοσο ωραια, που απο δω και περα οταν θα ακουμε dromea, θα παιρνουμε dromo!!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ