2014-08-07 01:36:08
Φωτογραφία για Γιατί δείχνω μεγαλύτερη; Τα 7 λάθη που σας γερνούν το πρόσωπο!
Όλες οι γυναίκες επιθυμούν να είναι για πάντα νέες και όμορφες...Παρόλο που αυτό δεν πρόκειται να συμβεί (ναι το ξέρουμε όλες κατά βάθος!), δεν χρειάζεται να το επισπεύδουμε λόγω αμέλειας. 

Η αλήθεια είναι πως, αν και πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε, υπάρχουν καθημερινές συνήθεις που ενισχύουν την γήρανση του δέρματος. Διαβάστε προσεχτικά και δώστε υπόσχεση να τις σταματήσετε… από σήμερα κιόλας!

Διατροφή χωρίς φρούτα, λαχανικά και πρωτείνη

Η πρόσληψη πρωτεΐνης (κοτόπουλο, αβγό, σολομός κλπ) είναι απαραίτητη στην καθημερινή διατροφή, μιας και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών. Από την άλλη, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στην καθημερινή διατροφή. Πέρα από όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για το “χτίσιμο” του κολλαγόνου του δέρματος.


Έκθεση στον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο, ειδικά στις “απαγορευμένες” ώρες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ευθύνεται για την εμφάνιση ρυτίδων και πανάδων στο πρόσωπο, το δέρμα του οποίου καταλήγει σταδιακά να χάνει την ελαστικότητά του. Για την ακρίβεια, το 70% της γήρανσης του δέρματος ενός ανθρώπου εξαρτάται από την ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας που λαμβάνει σε όλη την διάρκεια της ζωής του. 

Η ηλιακή ακτινοβολία επιταχύνει την καταστροφή του κολλαγόνου και άρα την ελαστικότητα του δέρματος. Δημιουργεί επίσης ξηρό, θαμπό και ευαίσθητο δέρμα, καθώς και πολλές ανομοιομορφίες στην υφή του.

Έλλειψη ύπνου

Ο σωστός ύπνος είναι από τα πιο σημαντικά “δώρα” για την υγιή όψη της επιδερμίδας σας. Θεωρείται αναντικατάστατος, μιας και η έκκριση μελατονίνης που πραγματοποιείται ενώ κοιμόμαστε, διεγείρει ταυτόχρονα τους επανορθωτικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, οι οποίοι αποκαθιστούν τις φθορές από τις εξωτερικές επιθέσεις. Η έλλειψη ύπνου (ή ο όχι ποιοτικός ύπνος) μπορεί να πυροδοτήσει και πολλά ακόμη παθολογικά προβλήματα.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα προκαλεί γραμμές στο πρόσωπο από την συνεχόμενη κίνηση της εισπνοής και εκπνοής καπνού. Οι γραμμές δημιουργούνται στα σημεία όπου υπάρχει λεπτό δέρμα, όπως γύρω από το στόμα, και μπορεί να εμφανιστούν 10 με 15 χρόνια πιο νωρίς από το κανονικό. Η εμφάνισή τους, επίσης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το κάπνισμα μειώνει την βιταμίνη C στο αίμα, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την παραγωγή κολλαγόνου.

Άγχος / τάση για κατάθλιψη

Το έντονο και χρόνιο άγχος προκαλεί αύξηση της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, οι οποίες επιταχύνουν την γήρανση του προσώπου (μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων). Η κορτιζόλη μπορεί να επηρεάσει την κατανομή του κολλαγόνου, που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των βαθύτερων στρωμάτων της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση να συνδράμει στη δημιουργία ρυτίδων. 

Η κατάθλιψη από την άλλη καταστρέφει τα κύτταρα και κάνει το δέρμα, και ακόμη περισσότερο το πρόσωπο, να μοιάζει πιο γρήγορα γηρασμένο.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ προκαλεί τεράστια ζημιά στην επιδερμίδα. Κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό, αυξάνει τις κοκκινίλες και αφαιρεί ένα τεράστιο κομμάτι από την υγιεινή του όψη. Επιταχύνει, επίσης, την αφυδάτωση του δέρματος και συμβάλλει στην εμφάνιση ευρυαγγειών λόγω διάρρηξης των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων. 

Αν πίνετε μια στο τόσο ένα ποτηράκι κρασί, τότε εννοείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα! Αλλά αν καταναλώνετε πολύ συχνά αλκοόλ, σκεφτείτε πως γερνάτε το δέρμα σας και ιδιαίτερα το πρόσωπό σας πολύ πριν την ώρα του.

Έντονες εκφράσεις προσώπου

Εάν έχετε την τάση να κάνετε έντονε εκφράσεις όταν μιλάτε, τότε καλύτερο είναι να …χαμηλώσετε τους τόνους! Αυτό που καταφέρνετε, πέραν του να φέρνετε τον εαυτό σας σε ψυχολογική ένταση, είναι να δημιουργείτε έντονες γραμμές στο μέτωπο, στα μάτια και στο στόμα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα έχετε μια συζήτηση, παρατηρήστε πώς εκφράζεστε και κάντε μια προσπάθεια να έχετε χαλαρούς τους μύες του προσώπου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ