2014-08-07 06:32:09
Φωτογραφία για Ψευδοφάρμακο, δυνατό σαν την αγάπη...
Οι Placebo, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8 Αυγούστου...Με τον ιδιαίτερο και εθιστικό τους ήχο, την αστείρευτη έμπνευση και τη χαρακτηριστική προσωπική έκφραση που διακλαδώνεται, χωρίς να επαναλαμβάνεται, δίνοντας πάντα κάτι οικείο, αλλά ανέλπιστα ξεχωριστό οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Placebo, επισκέπτονται την Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Παρασκευή 8 Αυγούστου.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας για τον τελευταίο τους δίσκο, «Loud like love», οι Placebo θα βρεθούν για δεύτερη φορά μπροστά στους Έλληνες θαυμαστές τους, δίνοντας ένα ακόμα δυνατό σόου. Στον τελευταίο όροφο του Σταδίου (Open Air Area) και με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, η εμφάνισή τους φαντάζει ιδανική επιλογή για το συναυλιακό μας καλοκαίρι, φέρνοντας στη μνήμη την αξέχαστη παρθενική τους επίσκεψη στη χώρα μας στο αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά. Τη βραδιά θα ανοίξει η ελληνική μπάντα Sigmatropic .


Γεμάτοι ένταση και πάθος

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1994, στο Λονδίνο, όταν ο Brian Molko συνάντησε τον Steven Olsdal. Αντιλαμβανόμενοι ο ένας τη δυναμική του άλλου, ξεκίνησαν να παίζουν σε μουσικές σκηνές και κλαμπ του Λονδίνου και, το 1996, ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ. Μετά την αποχώρηση του τότε ντράμερ τους, οι δύο καλλιτέχνες συνεργάστηκαν με τον παλιό τους γνώριμο, Steve Hewitt, και μαζί του το συγκρότημα βρήκε ξανά τη δημιουργική του ισορροπία, απολαμβάνοντας μεγάλη επιτυχία.

Μπορεί το όνομα τους, Placebo, να σημαίνει «ψευδοφάρμακο», η μουσική τους, όμως, είναι αληθινή και γεμάτη ενέργεια. Με σαφείς επιρροές από Smashing Pumpkins, PJ Harvey, David Bowie, Radiohead και Depeche Mode, τα τραγούδια τους είναι, κυρίως, ερωτικά, μοναχικά και, πολλές φορές, αυτοκαταστροφικά, αλλά πάντα γεμάτα ένταση και πάθος. Αμφισβητούν το κατεστημένο και μιλούν για την αδιαφορία της κοινωνίας, την περιθωριοποίηση, τον εθισμό και την αποξένωση.

Η ιδιαίτερη φωνή του Molko θα ερμηνεύσει στις 8 Αυγούστου τις υπέροχες σκοτεινές συνθέσεις του συγκροτήματος, ενώ θα ακουστούν και παλιότερα αγαπημένα τραγούδια, όπως τα «Every you, every me», «Come home», «The bitter end», «Twenty years», «Meds» και αρκετά άλλα, που αγαπήθηκαν όσο λίγα από ξένους και Έλληνες μουσικόφιλους.

«Loud like love»

Η ηχογράφηση του δίσκου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012, όταν ο Brian Molko, ο μπασίστας Stefan Olsdal και ο ντράμερ Steve Forrest ηχογράφησαν τα πέντε τραγούδια του EP «B3» με τον παραγωγό Adam Noble (dEUS, Red Hot Chilli Peppers), στο Rak Studios του Λονδίνου. Η αρχική σκέψη ήταν να δημιουργηθούν αρκετά τραγούδια για το «B3». Η τρομερή επίδειξη δημιουργικότητας και μεγάλης προσδοκίας, η οποία ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση του «Loud like love».

Σε αυτήν τη δισκογραφική δουλειά, το ζητούμενο των Placebo δεν ήταν πλέον να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα των προβολέων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το κύριο μέλημα τους ήταν - χωρίς να απογοητεύσουν και να δυσαρεστήσουν - να κρατήσουν κοντά τους τη φυσική τους δύναμη, την οποία αποτελούν οι φανατικοί οπαδοί τους. Δίνοντας, για άλλη μια φορά, χώρο στην ανάδειξη της σύνθεσης των κομματιών, αναζητώντας την απλότητα και όχι την τελειότητα, έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους μουσικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο νιώθουν ζωντανοί, συνθέτοντας μουσικές για όλους όσοι ζουν πάντα κάποια σύγκρουση με τον εαυτό τους, με τον κόσμο ή με θέματα εξάρτησης και ανεξαρτησίας.

Απευθυνόμενος σε όσους περιμένουν, σε κάθε άλμπουμ των Placebo, να ακούν τραγούδια όπως το «Meds» ή το «Bitter end», ο 40άχρονος πλέον Molko αναφέρει: «Είχαμε το θάρρος να ξεγυμνώσουμε τους εαυτούς μας σε αυτό το άλμπουμ. Είναι το πιο συναισθηματικό που έχουμε ηχογραφήσει και αυτό που έχω ρισκάρει περισσότερο, ως προς τη σύνθεση τραγουδιών. Βρήκα το θάρρος να ακολουθήσω μια μουσική κατεύθυνση, την οποία, πριν από είκοσι χρόνια, θα τη θεωρούσα κλισέ. Έγραψα τραγούδια για την αγάπη, όχι όπως το “Love you baby” ή το “Hello”, αλλά, εννοιολογικά, όλα τα τραγούδια αναφέρονται στην αγάπη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Μερικές φορές, η αγάπη είναι πραγματικά σκληρή, μπορεί να είναι βίαιη, γεμάτη απογοήτευση και απόρριψη.

Το “Loud like love” πραγματεύεται ακριβώς αυτό και όχι το πόσο μεγαλειώδες είναι να αγαπάς κάποιον. Η αγάπη είναι σκληρή. Μερικές φορές, είναι δύσκολο να αγαπάς τον σύντροφό σου. Μερικές φορές, είναι δύσκολο να αγαπάς το παιδί σου. Μερικές φορές, είναι πραγματικά δύσκολο να αγαπάς τον εαυτό σου ή να νοιώθεις πως αξίζεις να αγαπηθείς. Αυτός ο δίσκος ήταν μια δραματική ευκαιρία, με συναισθηματικό βάρος».

Πληροφορίες

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - Open Air Area: Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου - Νέο Φάληρο, τηλ: 210 4893000. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 36 ευρώ, μετά την εξάντληση τους, τελική τιμή προπώλησης: 39 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Αθήνα: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 - εντός της στοάς, τηλ.: 210 3608366) και Reload Stores (Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210 3801464), Θεσσαλονίκη: Musicland (Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264880). Ηλεκτρονική αγορά: www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.
Πηγή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ