2014-08-07 10:43:29
Φωτογραφία για Πλαφόν στις εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ
«Πλαφόν» ανά περιφέρεια και διαγνωστικό κέντρο ή εργαστήριο διαμορφώνει το υπουργείο Υγείας για τις διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Οργανισμός θα προϋπολογίζει μια συγκεκριμένη δαπάνη ανά περιφερειακή ενότητα, ανάλογα με τον πληθυσμό. Η δαπάνη θα καλύπτει το κόστος των εξετάσεων που θα διενεργούν οι συμβεβλημένες μονάδες, με βάση την αντίστοιχη δαπάνη του 2013.

Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε απόφαση του υπουργού Υγείας, με θέμα «Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελέγχου συνταγογράφησης και εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων».

Η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί άμεσα και να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκο και στους προέδρους των συλλόγων διαγνωστικών κέντρων (ΠΟΣΙΠΥ) και εργαστηριακών γιατρών (ΠΟΣΚΕ).


Απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση, τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια θα παρέχουν υποχρεωτικά υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και την τρίτη εβδομάδα κάθε μήνα, ανεξάρτητα εάν έχουν φτάσει ή όχι στο προκαθορισμένο «πλαφόν».

Η επιλογή έγινε για να προστατευτούν τα μικρά εργαστήρια, αλλά παραμένει ανοικτό το πώς θα καλύπτονται οι ασφαλισμένοι που χρειάζονται κάποια εξέταση την τελευταία εβδομάδα. Οι επιλογές που θα έχουν είναι τρεις: Να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος της εξέτασης. Να αναζητούν διαγνωστικό κέντρο, το οποίο δεν θα έχει συμπληρώσει το μηνιαίο «πλαφόν». Να κάνουν την εξέταση μία εβδομάδα αργότερα.

Για να μην υπάρξει κατάχρηση του συγκεκριμένου μέτρου από τους παρόχους, το υπουργείο θεσμοθετεί υποχρεωτικό μηχανισμό επιστροφής υπερβάσεων (claw back) για την τελευταία εβδομάδα του μήνα.
ΕΘΝΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ