2014-08-07 11:54:11
Φωτογραφία για Μα πόσο ανυπόμονος άνθρωπος…
Περιμένεις κάποιον να τελειώσει τη σύνταξη μιας έκθεσης που χρειάζεσαι για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Λόγω ενός θέματος που ανέκυψε έχεις ήδη καθυστερήσει 15 λεπτά. Βρίσκεσαι πια σε ένταση, ιδρώνεις, χάνεις την ψυχραιμία σου και ξαφνικά κατηγορείς το πρόσωπο που χάλασε όλο σου το πρόγραμμα. «Έχω αργήσει εξαιτίας σου!»

Μήπως σου θυμίζει κάτι;

Πολλοί από εμάς είμαστε ανυπόμονοι κατά καιρούς. Χάνοντας τον έλεγχο της υπομονής πληγώνουμε όχι μόνο εμάς, αλλά και τους γύρω μας. Η ανυπομονησία αυξάνει το επίπεδο του άγχους μας και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και σωματική βλάβη στο σώμα μας. Όντας ανυπόμονος είναι πιθανό να βλάψεις τις σχέσεις σου. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις στρατηγικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να γίνεις πιο υπομονετικός. Είσαι έτοιμος να προσπαθήσεις;

Και αναρωτιέσαι Είναι ανάγκη να εξασκηθώ στην… αρετή της υπομονής;

Οι υπόλοιποι υπομονετικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους ανυπόμονους ως αλαζόνες, αναίσθητους και παρορμητικούς
. Μάλιστα, φαίνεται ότι λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις, ενώ μερικοί άνθρωποι θα τους αποφύγουν λόγω των φτωχών δεξιοτήτων τους να ελέγχουν τον εαυτό τους σε απρόβλεπτες συνθήκες. Οι άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας είναι απίθανο να είναι στην κορυφή της λίστας για προαγωγή σε θέσεις ηγεσίας.

Σημάδια ανυπομονησίας

Θεωρείς πως τελικά είσαι ο πιο υπομονετικός άνθρωπος του κόσμου; Αν εντοπίσεις τα ακόλουθα σημάδια σημαίνει πως κάνεις λάθος…

Σύντομες ανάσες

Μυϊκή ένταση

Σφίξιμο των χεριών

Ανησυχία ποδιών

Ευερεθιστότητα / θυμός

Άγχος / νευρικότητα

Βιασύνη

Γρήγορες αποφάσεις

… ήρθε η ώρα να βρεις την αιτία

Εάν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψεις την πραγματική αιτία. Πολλοί από εμάς πυροδοτούμαστε από ανθρώπους, φράσεις ή ειδικές καταστάσεις (όπως κατά τις ώρες αιχμής). Εσύ δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις μια λίστα με πράγματα που σου προκαλούν ανυπομονησία. Αν δυσκολεύεσαι να τα εντοπίσεις, χρησιμοποίησε τις παρακάτω συμβουλές:

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ήσασταν ανυπόμονοι. Τι το προκάλεσε;

Συζητήστε με την οικογένεια σας, τους φίλους και τους συναδέλφους για την ανυπομονησία σας. Σίγουρα εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά.

Πολλοί άνθρωποι γίνονται ανυπόμονοι εξαιτίας της πείνας, της αφυδάτωσης ή της κόπωσης. Μια απλή λύση θα μπορούσε να είναι ένα σνακ και ένα ποτήρι νερό!

Κρατήστε ημερολόγιο και καταγράψετε ποια είναι η κατάσταση και γιατί απογοητεύεστε.

…και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου!

Πάρτε βαθιές, αργές αναπνοές και μετρήστε μέχρι το 10. Με αυτόν τον τρόπο επιβραδύνονται οι χτύποι της καρδιάς σας, χαλαρώνει το σώμα σας και αποστασιοποιείστε από την κατάσταση.

Η ανυπομονησία μπορεί να προκαλέσει ένταση στους μυς σας χωρίς τη θέλησή σας. Έτσι, συνειδητά επικεντρωθείτε στη χαλάρωση του σώματός σας. Και πάλι πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές. Χαλαρώστε τους μυς σας από τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σας.

Μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας. Να θυμάστε ότι εσείς επιλέγετε για το πώς θα αντιδράσετε σε κάθε κατάσταση. Μπορείτε να είστε υπομονετικοί ή να μην είστε. Όλα είναι στο χέρι σας.

Να θυμάστε ότι η ανυπομονησία επηρεάζει την ικανότητα των άλλων ανθρώπων να εκτελούν περίπλοκες εργασίες. Το μόνο που επιφέρετε είναι η δημιουργία περισσότερου άγχους, το οποίο είναι εντελώς αντιπαραγωγικό.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας πόσο ανόητο είναι να αντιδράτε με αυτόν τον τρόπο. Οι άνθρωποι συνήθως δεν επηρεάζονται αν μια συνάντηση αναβληθεί, εφόσον βέβαια τους ενημερώσετε εκ των προτέρων ότι πρόκειται να αργήσετε.

Μερικοί άνθρωποι γίνονται ανυπόμονοι επειδή είναι τελειομανείς. Ωστόσο, εκτός από την ανυπομονησία, η τελειομανία μπορεί να επιβραδύνει στην πραγματικότητα την παραγωγικότητα και να αυξήσει το στρες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ