2014-08-08 09:09:18
Φωτογραφία για Τριετή άδεια παραμονής στη Ρωσία εξασφάλισε ο Εντουαρντ Σνόουντεν
Ανανέωση της άδειας παραμονής στη ρωσική επικράτεια για τρία χρόνια εξασφάλισε ο πρώην υπάλληλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν.

Οπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα, η νέα άδεια παραμονής ισχύει από την 1η Αυγούστου, ενώ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν απ'ευθείας μαζί του.

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν δεν πρόκειται να αιτηθεί πολιτικού ασύλου, πιθανόν όμως να υποβάλλει αίτηση για την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας στο μέλλον, ώστε να μπορεί να κινείται χωρίς περιορισμούς σε όλη τη χώρα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

Ο πρώην υπάλληλος της NSA, ο οποίος απολαμβάνει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία από πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από την επικήρυξή του από τις ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει μέσα από έγγραφα που διέρευσε στον τύπο, τις τεράστιες δυνατότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας της αμερικανικής υπερδύναμης. Βάσει των αποκαλυπτικών εγγράφων, η NSA παρακολουθεί σχεδόν 5 δισεκατομμύρια τηλεφωνικές συνομιλίες κάθε μέρα, από κινητά τηλέφωνα ακόμη και ευρωπαίων ηγετών, όπως η Ανγκελα Μέρκελ. Ο Σνόουντεν επιβεβαίωσε μέσω της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν τις πληροφορίες των Γερμανών για κοριό στο κινητό της καγκελαρίου Μέρκελ από το 2002, παρουσιάζοντας απόρρητα έγγραφα στα οποία φαίνεται πως η NSA παρακολουθούσε τα κινητά τουλάχιστον 35 αρχηγών κρατών.

Η Ρωσία Τώρα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ