2014-08-08 10:25:11
Φωτογραφία για ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας: Συμβουλές για μια σωστή συγκατοίκηση
Σε λίγες Ημέρες το καλοκαίρι τελειώνει και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανοίγουν.Το Ινστιτούτο καταναλωτών Νομού Ηλείας συμβουλεύει τους υποψήφιους «συγκατοίκους» στα εξής :

· Η συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη υπόθεση και μην ξεχνάς ότι, τα πιο σημαντικά στην συγκατοίκηση, είναι τα λεφτά και το… καθάρισμα.

· Για να πετύχει μία συγκατοίκηση, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και τυπικότητα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο καθένας.

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας προειδοποιεί , επίσης ότι: Αν ψάχνεις, μέσω ιντερνέτ θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός/η, ώστε να μην πληρώσεις προκαταβολή για κάτι που ίσως δεν υπάρχει καν.

· Μπορεί ακόμα και να σου ζητήσουν να στείλεις χρήματα για να αποδείξεις την οικονομική σου επιφάνεια.

ΜΗ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ .

· Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλαστά χαρτιά, κλεμμένες πιστωτικές κάρτες κλπ. Είναι επαγγελματίες του είδους και προσπαθούν να βγάλουν χρήματα .


· Καλό είναι να ξεκαθαρίσεις από την αρχή τις προθέσεις αλλά και τις απαιτήσεις σου.

· Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να ζητήσεις κάποιες συστάσεις από την/τον μέλλοντα συγκάτοικο σου

· Επιδίωξε να γνωρίσεις τον σπιτονοικοκύρη.

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας σε ενημερώνει για μερικά από τα βασικά σημεία της καλής συγκατοίκησης:

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς συγκατοίκους. Κανονίσετε τα οικονομικά σας. Το νοίκι, τα κοινόχρηστα, τα ψώνια της εβδομάδας κ.λ.π .

· Τελείωσε πλέον η περίοδος που είχατε κάποιον άλλο να σας καθαρίζει το σπίτι. Ήρθε η ώρα να πάρετε τη… σκούπα στα χέρια σας. Να κανονίσετε μία μέρα τη βδομάδα και να ασχολείστε με το καθάρισμα- συμμάζεμα του σπιτιού.

· Ο νεροχύτης δείχνει τον βαθμό καθαριότητας ενός σπιτιού . Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει (όπως στα περισσότερα φοιτητικά σπίτια) πλυντήριο πιάτων;

· Η καλύτερη λύση? Πλένει ο καθένας τα δικά του.

· Το φαΐ θα είναι ένα βασικό καθημερινό θέμα συζήτησης.

· Αγοράζει και μαγειρεύει ο καθένας τα δικά του η βάζετε αυτόν που του αρέσει να μαγειρεύει να αναλάβει τον τομέα της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, αναλαμβάνετε εσείς το κομμάτι που του αναλογεί σε άλλες υποχρεώσεις, όπως π.χ. στο καθάρισμα.

· Όσο μικρό και να είναι το σπίτι που μένετε, πρέπει να θυμάστε ότι το κάθε άτομο χρειάζεται τον προσωπικό του χώρο, ακόμα και αν αυτός είναι απλά το κρεβάτι του.

· Αν θέλεις να αλλάξεις ή να δανειστείς κάτι, οφείλεις να ρωτήσεις. Το ίδιο ισχύει και αν θέλεις να καλέσεις άτομα.

· Να θυμάσαι ένα πράγμα: Φυσικό είναι να μην ταιριάζουν όλοι με όλους, γι' αυτό και το κλειδί για τη σωστή συγκατοίκηση , είναι ο σεβασμός.

Βαρθολομιό 5/8/2014

Για Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας

Ο Πρόεδρος

Γεράσιμος Αλεξόπουλος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mόνο με το Messenger chat στο Facebook...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mόνο με το Messenger chat στο Facebook...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ