2014-08-08 11:00:25
Φωτογραφία για Πάτρα: Οργή των εμπόρων για το νέο χαράτσι στα ακίνητα – Θα μας πάρουν και τα... κοτέτσια
Την οργή και την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου της Πάτρας για το νέο χαράτσι στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) μεταφέρει μιλώντας στο thebest ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Θανάσης Σπυρόπουλος.

Η ανησυχία στους καταστηματάρχες της Πάτρας είναι έκδηλη καθώς εκτιμούν ότι από τον Σεπτέμβριο που θ’ αρχίσουν να καταβάλλονται οι δόσεις του νέου φόρου θα στεγνώσει παντελώς η αγορά από ρευστό με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ήδη καταταλαιπωρημένες τοπικές επιχειρήσεις.

Όπως εξηγεί ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού, δεν υπάρχει «σάλιο» για να πληρωθεί το νέο χαράτσι που εκτός από τα σπίτια περιλαμβάνει και τα χωράφια, πολλά εκ των οποίων δεν αποφέρουν ούτε ευρώ στους ιδιοκτήτες τους.

Ο κ. Σπυρόπουλος καλεί τους συναδέλφους του σε αγώνα κατά του νέου «εφιάλτη» και σχολιάζει με γλαφυρό τρόπο:

«Είχαμε ένα κοτέτσι από το 1928 του προπάππου μου που δεν το πείραξε ο Μεταξάς με την αναδιανομή του χρέους, ούτε οι Γερμανοί κατακτητές, ούτε ο εμφύλιος, ούτε η χούντα ούτε όλες οι δύσκολες καταστάσεις που πέρασε η πατρίδα μας… θα αναγκαστούμε να το γκρεμίσουμε τώρα για να μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς οι άνθρωποι την μέρα που ο μισός ελληνικός πληθυσμός έπεφτε σε κατάθλιψη από τον «εφιάλτη», περνούσαν τροπολογία χάρισμα για τους βαρόνους των Media.

Πρέπει ν’ αγωνιστούμε γιατί στο τέλος θα μας πάρουν και τα… κοτέτσια!».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ