2014-08-10 20:36:49
Φωτογραφία για Ο Τζίμι Κάρτερ καταδικάζει το Ισραήλ και καλεί την Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει τη Χαμάς
Égalité & Réconciliation (Γαλλία)               (μτφ. Κριστιάν)

Τέλος φόρμας

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν το αντιστασιακό κίνημα της Χαμάς και να το αφαιρέσουν από τον κατάλογο των κινημάτων που θεωρούνται τρομοκρατικά.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy , και που συνέγραψε με τη Mary Robinson, ο Κάρτερ χαρακτήρισε τις επιθέσεις που στόχευαν τους πολίτες  η ως εγκλήματα πολέμου, των οποίων οι δράστες πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσουν ότι η Χαμάς δεν είναι μόνο μια στρατιωτική οργάνωση, αλλά και πολιτική δύναμη και νομιμοποιημένος πολιτικός παράγοντας.

Ο πρώην πρόεδρος απέρριψε «οποιαδήποτε ανθρώπινη ή νομική δικαιολογία» για τον τρόπο που οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν τον πόλεμο.


«Οι βόμβες, το πυροβολικό και οι ισραηλινοί πύραυλοι κονιοποίησαν ένα μεγάλο τμήμα της Γάζας, μεταξύ των οποίων χιλιάδες σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία. Περισσότεροι από 250.000 άτομα έχουν μεταφερθεί μετά την εκτόπιση τους από τα σπίτια τους. Εκατοντάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Μεγάλο μέρος της Γάζας δεν έχει πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα», θρήνησε ο ίδιος, καταγγέλλοντας «μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να εγκρίνει ψήφισμα που αναγνωρίζει τις απάνθρωπες συνθήκες στη Γάζα, και να εκδώσει διάταγμα για την άρση του αποκλεισμού.

http://www.egaliteetreconciliation.fr/Jimmy-Carter-condamne-Israel-et-appelle-Washington-a-reconnaitre-Hamas-27156.html
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ