2014-08-11 02:46:06
Φωτογραφία για Το κλάμα των ορφανών στο Ιρακινό Κουρδιστάν... [video]
Ένα μωρό που δεν έχει κλείσει ούτε τους 2 μήνες ζωής βιώνει το δράμα της φυλής του της κουρδόφωνης μειονότητας των Yazidis του Ιράκ . Το όνομά του είναι Lorîn… Η μητέρα του όπως και χιλιάδες άλλες δολοφονήθηκαν από την Ιsis.Ο πατέρας του είναι από τους πρώτους που φέρονται ως εξαφανισθέντες όταν πρωτοεκδηλώθηκε η επίθεση.

Η ιστορία του είναι μία από τις πάμπολλες ανάλογες που διαδραματίζονται στα βουνά του Sinjar.

Ένας κούρδος υπεύθυνος στο συνοριακό πέρασμα με Συρία στο Fishkabour δήλωσε ότι 30.000 άτομα πέρασαν στη Συρία έχοντας διαφύγει μέσα από τα βουνά. “Οι κουρδικές δυνάμεις κατόρθωσαν να φυγαδεύσουν στη Συρία 30000 Yazidis στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα ” ανέφερε ο Shawkat Barbahari.Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Sinjar την εγκατέλειψαν μετά την κατάκτησή της από τους τζαχαντιστές.

” Δεν ξέρουμε πόσοι ακόμη είναι στα βουνά ” πρόσθεσε ο Shawkat Barbahari.


Ο ιρακινός Υπουργός των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mohamed Chia al Soudani δήλωσε στο Reuters ότι οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους δολοφόνησαν τουλάχιστον 500 μέλη αυτής της κουρδόφωνης μειονότητας του Ιράκ από την αρχή της επίθεσή ςτους στον Βορρά. Οι Yézidis θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους ενώ ανέφερε ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές “έθαψαν ζωντανά κάποια από τα θύματά τους εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά”.Ενώ πρόσθεσε ότι περίπου 300 γυναίκες τις απήγαγαν για να τις προωθήσουν σε σκλαβοπάζαρα. (Independent , huffingtonpost,firatnews10/08/2014 )

ΒΙΝΤΕΟ από την μεγάλη έξοδο μέσα από τα βουνά
πηγή 
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ