2014-08-11 21:22:00
Φωτογραφία για Πάτρα: Χειροπέδες σε 35χρονο και 23χρονο που είχαν χτυπήσει δύο εργοστάσια
Συνελήφθησαν, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο Έλληνες ρομά, ηλικίας 35 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία.

Τις ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και ένα 24χρονο συνεργό των συλληφθέντων (αδερφό του 35χρονου), τα στοιχεία του οποίου έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα την 6-8-2014 το βράδυ, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με φορτηγό όχημα σε εργοτάξιο εταιρείας, στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, όπου αφού διέρρηξαν την είσοδο της περίφραξης, αφαίρεσαν ειδικά χυτοσιδηρά κομμάτια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και τον ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος το επόμενο βράδυ, στο οποίο επέβαιναν ο 35χρονος με τον 23χρονο και τη σύλληψή τους.


Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες, είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα δύο ακόμα κλοπές και συγκεκριμένα:

-Αρχές Αυγούστου, είχαν αφαιρέσει από χώρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών καλώδια ηλεκτρικής εγκατάστασης συνολικής αξίας 24.000 ευρώ.

-Την 6-7-2014, έκοψαν συρμάτινη περίφραξη εταιρείας μεταλλικών κατασκευών στη Βιομηχανική Περιοχή και αφαίρεσαν έναν τόνο ανοξείδωτα μέταλλα αξίας περίπου 4.000 ευρώ.

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος, ενώ το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά το χρηματικό πόσο των 55.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στη συνέχεια στον Ανακριτή Πατρών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση του 35χρονου και την ελευθέρωση του 23χρονου με περιοριστικούς όρους.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του 24χρονου συνεργού τους, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ