2014-08-12 10:30:34
Φωτογραφία για Στο τέλος του μήνα θα διαγραφούν οι αιώνιοι φοιτητές
Η «αντίστροφη μέτρηση» έχει αρχίσει για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, θα διαγραφούν στο τέλος του μήνα. «Σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ύστερα από πολλά χρόνια προειδοποιήσεων και καθυστερήσεων, θα εφαρμόσουμε αυτό που ο νόμος ορίζει, στις 31 Αυγούστου, ότι δηλαδή όσοι έχουν πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, εν προκειμένω έντεκα χρόνια στα μέγιστα της καθυστέρησης, όσοι έχουν ξεπεράσει αυτά τα έντεκα χρόνια, διαγράφονται» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το επιχείρημα ότι οι λεγόμενοι «αιώνιοι» φοιτητές δεν επιβαρύνουν οικονομικά το σύστημα επειδή δεν δικαιούνται πάσο, συγγράμματα, δωρεάν σίτιση ή στέγαση, δεν έχει βάση, διότι υπάρχουν και άλλες πτυχές. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για γραφειοκρατικό κόστος, υποβάθμιση της σημασίας του κύκλου σπουδών, λόγω της ύπαρξης λιμναζόντων φοιτητών, εξαιτίας των οποίων δίνονται εντέλει λανθασμένα στοιχεία για το φοιτητικό δυναμικό. «Από αυτά απορρέουν άλλα λάθη, όπως ο αριθμός των διδασκόντων, ο αριθμός του διοικητικού προσωπικού, της χρηματοδότησης, κ.ά.».


Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν εν μέσω θέρους το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας. «Το πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε αυτήν τη στιγμή είναι οι μετεγγραφές», παραδέχτηκε ο υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά, τον Μάιο του 2014, χορηγήθηκε σε πολλές κατηγορίες φοιτητών το δικαίωμα μετεγγραφής, κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει το «αδιαχώρητο» στα κεντρικά ΑΕΙ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ