2014-08-12 11:18:07
Φωτογραφία για Πώς σταματάμε να ξοδεύουμε εκεί που δεν πρέπει!
Ο υπερκαταναλωτισμός είναι πρόβλημα συλλογικό και απασχολεί τον καθένα μας. Δημιουργούμε εσφαλμένα, ανάγκες στον εαυτό μας, και ξοδεύουμε ...αλόγιστα χρήματα. Πώς μπορούμε να απεξαρτηθούμε από αυτό και να μην αγοράζουμε τα πάντα που βρίσκουμε; Σας παρουσιάζουμε τρόπους, για να ξοδεύουμε χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα.

Πώς σταματάμε να ξοδεύουμε εκεί που δεν πρέπειτιάχνουμε μια λίστα με ότι χρειαζόμαστε και την ακολουθούμε αυστηρά.

Παίρνουμε όσα χρήματα πρόκειται να κοστίσουν τα ψώνια μας και όχι όσα θέλουμε.

Εάν μας φαίνετε αρκετά δύσκολο, μπορούμε να πάμε με παρέα, η οποία καλό θα ήταν να μας συγκρατήσει, από τις παρασπονδίες.

Σε περίπτωση που θέλουμε να αγοράσουμε τρόφιμα, είναι προτιμότερο να έχουμε φάει νωρίτερα καθώς τείνουμε να αγοράζουμε επιπλέον άχρηστα πράγματα.

Αποφεύγουμε τη δυσκολία απόφασης. Εάν δεν είμαστε σίγουροι για την αγορά καλύτερα να αποχωρήσουμε χωρίς να αγοράσουμε το συγκεκριμένο προϊόν.


Ξεχρεώνουμε τα οφειλόμενά μας, για να μην θεωρήσουμε πως έχουμε αρκετά λεφτά διαθέσιμα.

Προτιμούμε να δανειζόμαστε βιβλία και ταινίες που δεν έχουμε διαβάσει ή δει από φίλους.

Ερευνούμε γιατί μας αρέσει να ξοδεύουμε. Οι πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι άγχος, πίεση, χαμηλή αυτοπεποίθηση και άλλα. Μόλις το ανακαλύψουμε, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε.

Καταγράφουμε τα εβδομαδιαία έξοδά μας. Ίσως φανεί αφορμή για να αρχίσουμε να συγκρατούμαστε.

Πώς σταματάμε να ξοδεύουμε εκεί που δεν πρέπειΗ αναμονή για μια ακριβή αγορά μπορεί να μας κάνει σοφότερους. Εάν το ξανασκεφτούμε τα έξοδα πιθανώς να είναι αρκετά μεγάλα για την οικονομική μας κατάσταση.

Χρησιμοποιούμε πάντα μετρητά στις αγορές μας. Οι πιστωτικές κάρτες, μας δημιουργούν ψευδαίσθηση της άνεσης εξόδων και είναι πιο "επίπονο" να δίνουμε μετρητά στο ταμείο.

Θέτουμε αρκετά μεγάλους οικονομικά στόχους. Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε να κάνουμε υποχωρήσεις σε έξοδα, για την εκπλήρωσή τους.

Ρωτάμε τον εαυτό μας πριν μια πιθανή αγορά εκτός προγράμματος: "Το χρειαζόμαστε πραγματικά;", "Θα το χρησιμοποιήσουμε;", "Μας ταιριάζει;", "Μπορούμε να το πληρώσουμε;". Εάν η απάντηση είναι θετική και αβίαστη σε όλα αυτά, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αγορά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ