2014-08-12 19:47:06
Φωτογραφία για O κ. Καραγκούνης Κωνσταντίνος σχετικά με τις εξισωτικές αποζημιώσεις
Σήμερα 12/8/2014 σε εκ νέου συνομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ κ. Καραγκούνη Κωνσταντίνου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη Γεώργιο επανήθλε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις εξισωτικές αποζημιώσεις που έχει πλήξει τους κτηνοτρόφους. Ο Υπουργός έπειτα από προχτεσινή επικοινωνία με τον κ. Καραγκούνη συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος που παρουσιάστηκε. Ο στόχος είναι να αποζημιωθούν οι ζημιές που υπέστησαν οι έλληνες κτηνοτρόφοι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στο 60% με 70% σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα με προσφυγές που θα κληθούν να υποβάλλουν στο επόμενο διάστημα. Βεβαίως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο καθώς από τους κατα τόπους Δήμους και Περιφέρειες.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε για τα εξής:


Έχουν βρεθεί 130 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν υπογραφεί 73 εκατομύρια, από τα οποία έως τώρα έχουν πληρωθεί τα 60,5 εκατυμμύρια ευρώ, τα υπόλοιπα 12,5 εκατομύρια ευρώ θα δοθούν από τις ενστάσεις το πρώτο δεκαπανθήμερο του Σεπτεμβρίου. Έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα σε 7,000 κτηνοτρόφους -δηλαδή στο 7% περίπου- στις 103,000 αιτήσεις που έχουν γίνει για τα βοσκοτόπια. Αυτοί θα πρέπει άμεσα να κάνουν ένσταση και να προσαρμοστούν στις επιλεξιμότητες των βοσκοτόπων που τους έχει παραχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης περίπου στις 22,000 αιτήσεις που έχουν γίνει δεν έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογιτικά (Ε1, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, βεβαίωση σχολείου τέκνων κ.τ.λ σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ) και θα πρέπει να προσφύγουν άμεσα στο αρμόδιο γραφείο για συμπληρωματικές δηλώσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ